Какво се случва с принц Филип? Съпругът на кралица Елизабет остава в болница

принц филип
Снимка: Getty/Gulliver

Принц Филип, съпругът на кралица Елизабет Втора, не се очаква да напусне болница в продължение на още няколко дни, предава CNN.

Бъкингамския дворец обяви в изявление, че причината за удължения престой на херцогът на Единбург е инфекция.

Херцогът на Единбург остава в болницата на крал Едуард VII, където получава медицинска помощ заради инфекция. Той се чувства комфортно и се поддава на лечение, но не се очаква да напусне болница още няколко дни“, твърди се в официалното съобщение.

Принц Филип беше хоспитализиран във вторник миналата седмица, следвайки препоръчана предпазна мярка от своя лекар. Този понеделник внукът му принц Уилям заяви, че 99-годишният мъж се спрява добре и е под наблюдение на болничния персонал.

► Принц Филип постъпи в болница

сватба кралска сватба кралица Елизабет принц Филип
Снимка: Getty

Принц Филип, който навършва 100 години през юни, се оттегли от обществения живот през 2017 г., а през последните години беше постъпва в болница на няколко пъти. През декември 2019 г. той получи болнично лечение за вече съществуващо заболяване.

Гафове и лафове на принц Филип

Настоящата хоспитализация не е по спешност, споделя източник, който твърди, че херцогът е пътувал до болница „Крал Едуард VII“ с кола и е влязъл без допълнителна помощ. Източникът добавя, че болестта не е свързана с коронавирус.

Към този момент принц Филип и кралица Елизабет са получили поне една доза ваксина срещу COVID-19.

Двойката прекара по-голямата част от изминалата година в замъка Уиндзор, след като се премести от Бъкингамския дворец по време на първата вълна от пандемията през пролетта на 2020 г.

8 откачени теории за британското кралско семейство

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти