Том Круз и битката със стареенето: Ето как е толкова млад и енергичен на 62

Том Круз, един от най-обичаните холивудски актьори, изглежда непобедим не само на екрана, но и в реалния живот. На 62 години, звездата на "Мисията невъзможна" продължава да изпълнява своите собствени каскади и да впечатлява феновете с невероятната си физическа форма. Въпреки че възрастта му може да предполага друго, Круз изглежда млад и свеж – и това не е случайно. Според близки до актьора, той е обсебен от борбата със стареенето и полага огромни усилия да задържи младостта си колкото е възможно по-дълго.

Една от последните му мерки срещу стареенето е инсталирането на криотерапевтична машина в дома му. Криотерапията, известна още като "студова терапия", се основава на потапянето на тялото в изключително ниски температури. Този метод се използва за медицински проблеми като кожни заболявания и спортни травми, но е популярен и сред тези, които искат да подобрят еластичността на кожата и да засилят метаболизма си. Според източници, Том Круз ежедневно подлага тялото си на тази процедура, вярвайки, че тя е ключът към по-младежкия му вид.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tom Cruise (@tomcruise)

Една от причините за този фокус върху младостта може да е свързана с лична травма. Бащата на Круз, Томас Мапотър III, умира на 49 години от рак – възраст, която Том отдавна е надминал. Мнозина вярват, че загубата на баща му е оставила отпечатък върху актьора, който отчаяно се стреми да избяга от естествения процес на стареене. Въпреки че се говори, че Круз е прибягвал до различни медицински процедури, той твърди, че голяма част от успеха му се дължи на здравословното хранене.

Круз спазва стриктна диета, която изключва въглехидрати и захар – елементи, които според него могат да ускорят стареенето на тялото. Той предпочита храна, приготвена на ниски температури, за да избегне възпаление на тъканите. В менюто му често присъстват храни като сьомга, боровинки, овесени ядки и зеленчуци като спанак и броколи, които са известни със своите противовъзпалителни свойства.

Вижте СНИМКИ от зрелищното шоу, което Том Круз направи на закриването на Олимпийските игри

Един от колегите му, Саймън Пег, споделя, че Том е дори предложил услугите си като диетолог на снимачния екип по време на последния им проект за "Мисията невъзможна". И докато Круз стриктно следва своите принципи, той все пак намира начин да изрази любовта си към захарта – като изпраща сладкиши на приятелите си.

Така, независимо дали става въпрос за филмовите му роли или за личния му живот, Том Круз продължава да вдъхновява не само с професионализма си, но и с желанието си да поддържа физическа и духовна младост.

Прочетете още: 

Том Круз и битката със стареенето: Ето как е толкова млад и енергичен на 62

От Холивуд

Известни

Том Круз и битката със стареенето: Ето как е толкова млад и енергичен на 62

Том Круз, един от най-обичаните холивудски актьори, изглежда непобедим не само на екрана, но и в ...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти