Как Александра Свиленова получи главната роля в ,,Гунди - легенда за любовта"?

На едва 21 години и все още студентка в НАТФИЗ, Александра Свиленова получава първата си главна роля в киното – тази на съпругата на легендарния Георги Аспарухов, Величка Маркова, във филма "Гунди – Легенда за любовта". Продуцентите на филма са Иван Христов и Андрей Арнаудов от „Междинна станция“, а Нова броудкастинг груп е ексклузивен медиен партньор. Филмът ще бъде излъчен в кината на 18 октомври.

Този дебют е изключително обещаващ за чаровната и талантлива актриса и обещава да я утвърди като име на българската филмова и театрална сцена. Надяваме се да продължим да я виждаме както на големия, така и на малкия екран.

Ето я Александра Свиленова - актрисата от ,,Гунди-Легенда за любовта"

Александра Свиленова даде ексклузивно интервю за Vesti.bg, в което разказа за миналото, настоящето и бъдещето в професията, за любовта в живота и за всичко вълнуващо около дългоочакваната продукция, посветена на една от най-големите футболни легенди на България.

Припомняме ви и ексклузивното интервю на Павел Иванов - актьорът в ролята на Гунди във филма, което той даде за Елизабет Астарджиева в Edna.bg ТУК.

Александра разказва, че участието ѝ във филма "Гунди - легенда за любовта" е постигнато по стандартния начин – чрез кастинг, проведен в няколко кръга. След финалния кръг, получава обаждане с новината, че е избрана за ролята.

Според нея отговорността за пресъздаването на живота на толкова значима личност като Георги Аспарухов и неговата съпруга Величка Маркова е била голяма. Тя споделя, че целият екип, който стои зад филма, е приел предизвикателството с пълна готовност и ентусиазъм.

Вижте кадри от филма ,,Гунди - легенда за любовта"

Актрисата се запознава обстойно с живота на Величка Маркова по време на подготовката за филма. Тя признава, че първоначално е познавала само личността на Георги Аспарухов. Притесненията ѝ относно пресъздаването на персонажа на човек, който ще има възможността да гледа филма, са били бързо туширани благодарение на безупречния сценарий на Емил Бонев и подкрепата на самата Величка Маркова, която ѝ казва: „Всичко ще бъде наред!“.

За Александра, Величка Маркова е еталон за жена – изпълнена с любов и чувствителност, но и с твърдост и решителност. Тя вярва, че любовта е движеща сила и се надява вярата ѝ в нея никога да не я напуска.

Момичето споделя още: ,,Жената, според мен, винаги е имала и винаги ще има съзидателна функция. Това е нещо, което не би трябвало да се променя, независимо от обстоятелствата, в които сме поставени. Нека не забравяме, че преди да бъдем мъже или жени, спортисти, лекари или хора на изкуството, ние сме хора и това е най-ценното ни качество. Може би разликата е, че в днешно време това леко сме го позабравили.“

Ето я Александра Свиленова - актрисата от ,,Гунди-Легенда за любовта"

Александра вярва, че всеки човек трябва да бъде водеща фигура в своя живот и да знае къде се позиционира спрямо останалите. Тя е израснала в семейство, където името на Георги Аспарухов често е било споменавано като пример за това какво е да запазиш човешкото у себе си, независимо от популярността и превратностите на живота.

Тя учи в НАТФИЗ в класа на професор Ивайло Христов и разказва, че актьорската професия, както и всяка друга, носи със себе си трудности, но това, което дава, си струва всяка цена. Александра вярва, че ако през сцената или екрана успее да помогне дори само на един човек, нейната работа си заслужава.

Според нея, за да се реализираш като млад актьор в България, са нужни дисциплина, отдаденост, душевност и характер. Късметът също е важен фактор, но е по-важно да можеш да боравиш с него и да имаш какво да предложиш. Затвореният кръг от популярни имена не трябва да отчайва младите таланти, а напротив – да ги мотивира.


 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти