Източник от кралския двор: Следодобед Чарлз III пирува с въглехидрати

Когато става въпрос за кралските особи, винаги има очарование около техния личен живот и навици. Един такъв любопитен аспект е тяхната диета и предпочитания за храна. Разглеждаме хранителните навици на крал Чарлз и кралицата-консорт Камила, според Том Паркър Боулс. 49-годишният Том е син на Камила от първия ѝ брак с Андрю Паркър Боулс и е успешен автор на кулинарни книги.

Тези 10 храни са забранени за крал Чарлз

Диетата на крал Чарлз и Камила:

Том Паркър Боулс описва диетата на кралската двойка като „проста, здравословна и целенасочено сезонна“. Тяхната храна се приготвя от кралския готвач Марк Фланаган, който ги следва при различни ангажименти. Диетата на Чарлз и Камила се състои от сезонни плодове и зеленчуци, дивеч, телешко и агнешко. Те също така подкрепят местното производство, като консумират продукти от собствените си стопанства.

28 неща, които крал Чарлз може, а ти не

Храненето на крал Чарлз:

Крал Чарлз е известен със своите интереси към околната среда и устойчивостта. Това се отразява и в неговите хранителни навици, тъй като той обръща голямо внимание на сезонността и произхода на храната си. Той започва деня си с обилна закуска, която често включва овесени ядки или яйца. Обядът обикновено е лека храна като супа или малко пушена сьомга. Следобед той обича да се наслаждава на традиционния британски следобеден чай, състоящ се от различни сладкиши като вафли, бисквити, макарони, петифури, кифлички, както и забулени яйца върху препечен хляб, скариди и сандвичи със сьомга или пилешко.

Вечерята на крал Чарлз е по-официална, но все пак проста. Той предпочита ястия, приготвени със съставки, отглеждани в неговите собствени имения. Основното ястие обикновено се състои от месо като агнешко или телешко, придружено от гарнитура от сезонни зеленчуци.

"Нищо не се хвърля от масата на крал Чарлз", пише Том. Затова пък кралят пропуска обяда за сметка на следобедния чай в 5, който е придружен от вафли, бисквити, макарони, петифури, кифлички, както и забулени яйца върху препечена филийка, скариди и сандвичи със сьомга или пилешко.

Храненето на Камила:

Кралица Камила, е известна със своя изискан вкус и изтънчени маниери. Нейната диета е по-лека от тази на съпруга й, като тя предпочита лек обяд като супа или малко пушена сьомга. Вечер тя се радва на прости, но вкусни ястия, приготвени от кралския готвач Марк Фланаган.

9 нови разкрития за кралското семейство от биографията на Чарлз III

Семейните вечери:

За разлика от официалните държавни банкети, семейните вечери на крал Чарлз и Камила са непринудени и спокойни. Менюто се приготвя от кралския готвач Марк Фланаган и често включва местни, сезонни продукти. Ястията са представени в топла и гостоприемна атмосфера, позволяваща на кралската двойка да се отпусне и да се наслади на компанията си.

Диетичните навици на крал Чарлз и Камила отразяват техните ценности и начин на живот. Фокусът им върху сезонността, устойчивостта и използването на местни продукти показва тяхното желание да водят балансиран и екологичен живот, дори сред лукса и традициите на монархията. Чрез разкриването на тези интимни подробности за храненето на кралската двойка, Том Паркър Боулс предлага уникален поглед върху живота на тези високопоставени личности извън общественото око.

Прочетете още: 

Източник от кралския двор: Следодобед Чарлз III пирува с въглехидрати

Кралски новини

Известни

Източник от кралския двор: Следодобед Чарлз III пирува с въглехидрати

Когато става въпрос за кралските особи, винаги има очарование около техния личен живот и навици. ...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти