„Имах чувството, че се давя“: Ед Шийрън след диагноза на съпругата си и смъртта на своя най-добър приятел

Ед Шийрън
Снимка: Getty

Ед Шийрън обяви новия си албум, който се очертава да бъде неговият най-емоционален и личен до момента.

“-” (или Subtract/Минус) предстои да излезе на 5 май и е вдъхновен от поредица мрачни събития в живота на 32-годишната музикална звезда. С публикация в Instagram британецът разкри, че през изминалата година е изпаднал в депресия, след като съпругата му е била диагностицирана с тумор, а негов приятел, открил Шийрън за голямата сцена, почина неочаквано на 31-годишна възраст.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ed Sheeran (@teddysphotos)

„Работих върху “Subtract” от десетилетие, опитвайки се да извая перфектния акустичен албум, като написах и записах стотици песни с ясна визия за това, което смятах, че трябва да бъде. После в началото на 2022 г. поредица от събития промениха моя живот, психичното ми здраве и в крайна сметка начина, по който гледах на музиката и изкуството“, споделя музикантът.

Училищната му любов Чери Сийборн, за която Шийрън се ожени през 2019 г., получава плашеща диагноза, докато е бременна с второто им дете. „На бременната ми жена казаха, че има тумор, без начин за лечение до раждането“, казва изпълнителят за съпругата си, която роди втората дъщеря на двойката през май 2022 г. В изявлението си той не дава информация за състоянието на Чери към момента.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ed Sheeran (@teddysphotos)

Споменавайки делото за плагиатство заради хита си “Shape of You”, както и смъртта на музикалния предприемач и диджей Джамал Едуардс, който си отива заради инфаркт след употреба на кокаин и алкохол, певецът пише още: „Най-добрият ми приятел Джамал, мой брат, почина внезапно, а аз се озовах в съда, защитавайки почтеността и кариерата си на автор на песни.“

Всичко това се случва „в рамките на един месец“, а за преживяванията си пред този период Шийрън разказва: „Преминавах през страх, депресия и безпокойство. Имах чувството, че се давя, с глава под повърхността, гледайки нагоре, но без да мога да пробия, за да си поема въздух.“

Това кара и певецът да замести „десетилетие работа“ по албума си със „своите най-дълбоки и най-мрачни мисли“. “-“ отдавна е планиран като завършек на ерата му от музикални колекции с математически заглавия, която започна с “+” през 2011 г.,  продължи с “x”, “÷” и “=”.

„За първи път не се опитвам да създам албум, който хората да харесат, просто показвам нещо, което е искрено и достоверно спрямо това къде се намирам в живота си на зряла възраст“, казва още музикантът.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти