Илиана Раева на 61: Само Бог може да ни спре по пътя

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева даде специално интервю за Gong.bg преди старта на Олимпийските игри в Париж. Тя говори за пътя си в спорта от дете до този момент, като разбира се, сподели и очакванията си за предстоящата Олимпиада.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ilianaRAeva (@ilianaraeva63)

„Наистина всичко започна преди много години, може би преди повече от половин век. Била съм на 7 години и баща ми ме е завел в залата за художествена гимнастика. Решил е, че цялата тази енергия, която имам, трябва да се изразходва някъде. Понеже съм била по-мъничка и по-нежничка е решил, че трябва да е в спорт като художествената гимнастика. Завел ме е в залата, оставил ме е и след като е отишъл да ме вземе от първата тренировка, Златка Бончева, която е моята първа треньорка, е казала, че съм страхотен талант и че трябва да ме запишат да тренирам там. Така всъщност започва моят път – на „Герена“ в Левски“, разказа Илиана Равеа.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ilianaRAeva (@ilianaraeva63)

Илиана Раева разказва: „Много буйно дете бях, пълно с енергия, почти не ходех, а непрекъснато тичах. Увличах след себе си момичета, момчета, всички. За мен нямаше значение дали са момичета или момчета, обичах страшно много да играя. Блокът, в който живеех в Подуяне до „Герена“, беше с много хубави градини и можехме да играем децата. Обичах да играя, на всичко играех. На „фунийки“ с момчетата, на народна топка, стражари и апаши и всички възможни игри. Много трудно родителите ми ме прибирах вкъщи по тъмните вечери“, допълни тя за детството си."

Дни преди да замине за Олимпиадата на светлия християнски празник Илинден Илиана Раева и Наско Сираков кръстиха своята малка внучка Асияна. Щастливата баба публикува мили снимки с внучка си и съпруга си.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ilianaRAeva (@ilianaraeva63)

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти