Българинът Яни Янков преди финала на Zvezde Granda: Аз вече съм победител за самия себе си

яни
Снимка: Instagram

Вече няколко дни България е в очакване на финала на най-популярния музикален формат на Балканите - Zvezde Granda в Сърбия, който ще се излъчва на живо в сайта на NOVA.bg на 8 юни от 22:00 ч. Причината за това обединение е един 26-годишен перничанин, който ще се бори за краен триумф в състезанието.

Яни Янков, първият българин въобще в историята на формата, направил фурор не само у нас, но и в съседна Сърбия и на който хиляди ще стискат палци във финалната вечер.

Яни е финалист в престижното балканско музикално шоу Zvezde Granda в Сърбия, което ще се излъчва на живо в сайта на NOVA.bg на 8 юни от 22:00 ч. 

Вижте невероятните снимки на Яни и семейството му

Яне Янков даде специално интервю за Vesti.bg пред Димитър Попов, в което говори за пътя дотук, очакванията, трудните моменти и как един българин спечели сръбската публика на своя страна.

Яни не е нов в музикалното шоу. През 2020 г. също участва, но отпада в третия кръг заради заболяване от COVID-19. Тази година обаче форматът на "Zvezde Granda" събра някои от най-добрите участници от предходни сезони, което даде на Яни нова възможност да покаже таланта си.

 

 „За мен самият факт, че стигнах дотук е една огромна победа. Щастлив съм и удовлетворен от представянето си, просто защото "Zvezde Granda" е един изключително труден формат за всеки участник. Мога да ти дам пример. Днес е 6 юни. На миналия 6 юни бе първият предварителен кръг, когато се включих в битката, така че досега е минала точно една година, откакто съм в нея.“

 

„За разлика от преди, на финала гласува само и единствено публиката. За съжаление. Не за друго, а защото сърбите, на много от които съм фаворит, просто нямат традиции да гласуват толкова. Наскоро колеги ми казаха, че те гласуват най-малко, а най-активни в това отношение са в Македония и Босна и Херцеговина. В повечето случаи победителят се определя от фенската маса. Моята фенска маса просто няма право да даде вота си, защото не е бивша сръбска република. Така че не мисля, че имам кой знае колко шансове за успех.“

В полуфинала Яни се изправи срещу Деян Дачевич от Босна и Херцеговина. Той изпълни две песни на своя идол Шабан Шаулич, като и двете изпълнения получиха подкрепата на журито. Въпреки че и двамата участници получиха гласове от всички членове на журито, Яни успя да победи в акапелното изпълнение с 4 на 2 гласа. Тази победа му осигури място в големия финал.

По повод изпълнението си на български фолклорни песни, сред които и „Дельо Хайдутин“ в някои от кръговете, Яни казва:

„Да, пях български фолклорни песни в 4 поредни кръга. Регламентът предвижда да подготвим две песни за всеки дуел, който определя кой ще продължи напред - една бърза и една бавна. При бавната, изпълнявах всички тях акапелно и резултатът от журито бе оценка 6 от възможна 6. „

В социалните мрежи Яни се обърна към публиката, която го подкрепя неизменно:

Насладете се на изпълнението на Яни с това видео от официалния профил на Zvezde Granda в Youtube:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти