Яни Янков - българинът, който отиде на финал на Zvezde Granda

яни янков
Снимка: Facebook/Yani

26-годишният Яни Янков от Перник се класира за финала на престижното балканско музикално шоу "Zvezde Granda" в Сърбия, което ще се излъчва на живо в сайта на NOVA  в събота вечер. Талантът на Яни успя да впечатли не само журито, но и всички зрители, което го направи първият българин, достигнал до този етап на състезанието.

Яни не е нов в музикалното шоу. През 2020 г. също участва, но отпада в третия кръг заради заболяване от COVID-19. Тази година обаче форматът на "Zvezde Granda" събра някои от най-добрите участници от предходни сезони, което даде на Яни нова възможност да покаже таланта си.

В полуфинала Яни се изправи срещу Деян Дачевич от Босна и Херцеговина. Той изпълни две песни на своя идол Шабан Шаулич, като и двете изпълнения получиха подкрепата на журито. Въпреки че и двамата участници получиха гласове от всички членове на журито, Яни успя да победи в акапелното изпълнение с 4 на 2 гласа. Тази победа му осигури място в големия финал.

Перничанинът, наричан още "Пернишкият Шабан Шаулич", не можа да сдържи емоциите си и се разплака, когато разбра, че ще участва на финала. Първата, която го поздрави, беше неговата менторка в шоуто, популярната сръбска певица Снежана Джуришич. Тя му каза: "Браво, Янко! Наистина си го заслужи!", под аплодисментите на публиката.

Вижте невероятните снимки на Яни и семейството му

Мария Шерифович, ментор на опонента на Яни, също изказа своята подкрепа и признание: "Фантастични момчета, Янко, да си чужденец в чужда държава... Въпреки че си станал наш, честито. Деян, ти беше най-добрият в точния момент и те поздравявам за това, браво момчета."

В социалните мрежи Яни изрази своята благодарност към всички, които го подкрепяха: „Скъпи приятели, с огромна гордост ви съобщавам, че съм първият финалист в Zvezde Granda! Извървях целия този път с огромната подкрепа на жената до мен, на Lubomir Vladimirov, Alexandra Diapason и всички вас! Благодаря и на Владислав Въцов за всичките клипове! Много ви благодаря за цялата подкрепа! Направих всичко възможно, но за жалост България няма да гласува на финала! Въпреки това ще споделя в близките дни повече информация около гласуването на 8-ми юни!“

Големият финал на "Звезде гранда" ще се проведе на 8 юни и ще можем да го гледаме в сайта на NOVA. Янков споделя, че обожава сръбската музика от малък, а неговият идол е легендата Шабан Шаулич. Като дете Яни е ходил на уроци при голямата народна певица Гуна Иванова, което е допринесло за неговото музикално развитие.

Нека всички подкрепим Яни в неговата битка към победа на финала и да му пожелаем успех!

Вижте невероятните снимки на Яни и семейството му

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти