Холивуд загуби още една звезда: Отиде си актьор от "Спасители на плажа"

майкъл нюман
Снимка: Getty Images

Внезапната смърт на актьора Майкъл Нюман, известен със значителната си роля в хитовия сериал „Спасители на плажа“, шокира света на шоубизнеса и феновете му по целия свят. На 68-годишна възраст звездата загуби битката си с коварното заболяване на Паркинсон, оставяйки след себе си наследство от незаличими изпълнения и трайно влияние върху телевизионната индустрия.

Роден в Лос Анджелис, Калифорния, Нюман е единствената звезда от оригиналния актьорски състав на „Спасители на плажа“, която наистина е сертифициран спасител. Неговият опит като спасител несъмнено добавя автентичност към героя му, допринасяйки за успеха на популярния сериал. През цялата си кариера той се появява в 150 епизода на шоуто, което остава най-високият брой епизоди сред всички членове на актьорския състав освен Дейвид Хаселхоф.

Ето как се промениха актьорите от „Спасители на плажа“

Въпреки професионалните си успехи, животът на Нюман далеч не е без предизвикателства. През 2006 г., когато е на 50 години, той получава диагноза болест на Паркинсон – състояние, което ще промени драстично ежедневието му и ще повлияе значително на бъдещата му кариера. Въпреки болестта си, Нюман остава непоколебимо позитивен и мъдър, споделяйки пред списание People, че „тази неизлечима болест ми даде храна за размисъл“. Той признава, че въпреки продължаващата си борба с болестта, той цени всеки ден, който му остава, и гледа сериозно на живота си.

За съжаление, сърдечно усложнение, възникнало на 20 октомври, доведе до хоспитализацията на Нюман, където той почина заобиколен от любимите си хора. 

Извън екрана Майкъл Нюман беше любящ съпруг на Сара и баща на двете им деца, Крис и Емили. Преди диагнозата му двойката имаше големи планове за бъдещето, включително пенсиониране на красивите плажове на Хавай – място, което също служи като фон за два сезона от „Спасители на плажа“. Въпреки неочакваното препятствие, представено от болестта на Паркинсон, Нюман успя да намери радост и удовлетворение в живота си, докосвайки безброй сърца чрез своето изкуство и устойчив дух.

Kрасавицата от "Спасители на плажа" Ясмин Блийт през годините

 

Холивуд загуби още една звезда: Отиде си актьор от

Тъжна вест

Известни

Холивуд загуби още една звезда: Отиде си актьор от "Спасители на плажа"

Внезапната смърт на актьора Майкъл Нюман, известен със значителната си роля в хитовия сериал &bdq...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти