Хари и Уилям заедно на погребение: Проговориха ли си принцовете?

Принцовете Хари и Уилям, които отдавна не бяха забелязвани заедно в публичното пространство, се събраха отново по повод погребението на чичо си, лорд Робърт Фелоуз, съпруг на лейди Джейн Спенсър – по-голямата сестра на покойната принцеса Даяна. Службата се състоя в Норфолк по-рано тази седмица и изненада мнозина, които не очакваха принц Хари да присъства, имайки предвид настоящите му отношения с кралското семейство.

Въпреки че и двамата принцове почетоха паметта на чичо си, източници разкриват, че между тях не е имало никакво взаимодействие. Макар да са били в една и съща стая, Хари и Уилям поддържали разстояние и не разменили нито дума. Според приближени до кралското семейство, двамата са запазили "дискретност" и са избягвали всякакви конфликти, като са се фокусирали върху събитието и отдаването на почит към покойния лорд Фелоуз.

Тайното споразумение между Хари и Уилям за децата в кралското семейство

Лорд Робърт Фелоуз бе не само роднина на принцовете, но и важна фигура в кралския двор. Той заемаше позицията на личен секретар на кралица Елизабет II през 90-те години и бе свидетел на някои от най-трудните моменти в живота на британската монархия, включително разпада на брака между принц Чарлз и принцеса Даяна. Въпреки професионалните си задължения, които често го поставяха в обтегнати отношения със снаха му Даяна, лорд Фелоуз я е описвал като добър човек, който просто е търсел щастие в трудния си живот.

За принцовете Хари и Уилям, които са братовчеди с трите деца на лорд Фелоуз – Лора, Александър и Елинор, това бе второто събиране след коронацията на баща им, крал Чарлз III, през май 2023 г. Въпреки това обаче, отчуждените отношения между двамата продължават да витаят като сянка над техните публични появи.

Баща и син: Принц Джордж и принц Уилям

Смъртта на лорд Фелоуз се оказа повод, който отново събра принцовете, но без да успее да заличи пропастта, която се е отворила между тях през последните години. Дори на подобно събитие, носещо тъга и спомени за изгубени близки, те останаха на разстояние един от друг, а коментарите на кралските наблюдатели подчертаха неудобната ситуация.

Принц Хари, който напусна Обединеното кралство през 2020 г., често е заявявал, че не се чувства сигурен в родината си без охрана от британското правителство, като е въвлечен в дългогодишна съдебна битка по този въпрос. Въпреки това, той направи усилието да присъства на погребението на чичо си, макар и тайно, показвайки, че семейството все още има значение за него, въпреки сложните взаимоотношения.

Разлики между връзката на Кейт и Уилям и тази на Меган и Хари

Докато светът наблюдава тези трудни моменти за кралското семейство, остава въпросът дали Хари и Уилям някога ще намерят пътя един към друг, или техните отношения ще останат белязани от разстояние и тишина.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти