Неповторимият Тим Бъртън получи звезда на Алеята на славата (СНИМКИ)

Тим Бъртън, прочутият с мрачното си въображение режисьор на някои от най-запомнящите се филми от последните десетилетия, получи заслужено признание - звезда на Алеята на славата в Холивуд. Това емблематично събитие се превърна в истински празник за почитателите на нестандартното и чудатото, които винаги са били централна тема в творчеството на Бъртън.

На церемонията присъстваха някои от най-близките му колеги и приятели, сред които Майкъл Кийтън, Уинона Райдър и Моника Белучи. Всички те изразиха дълбоката си признателност към уникалния стил и неповторимата визия на режисьора. Уинона Райдър, която участва в култовите му филми като "Бийтълджус" и "Едуард Ножиците", заяви трогателно:

„Тим направи така, че да си странно момиче не е просто окей, а е нещо готино!“ Тя допълни, че работата с Бъртън е като да се потопиш в сърцето и въображението му – уникално преживяване, което малцина могат да споделят.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tim Burton (@timburton)

Тим Бъртън започва кариерата си през 1985 г. с "Голямото приключение на Пий-Уий", а впоследствие затвърждава своята репутация с редица емблематични филми, които не само революционизират жанра, но и оставят дълбока следа в световната култура. Сред тях се открояват "Батман" (1989) и "Батман се завръща" (1992), които трансформират супергеройския жанр. Неговият анимационен шедьовър "Кошмарът преди Коледа" (1993) също се превръща в култов фаворит, който вдъхновява множество творци в анимацията и музиката.

По време на събитието Бъртън не скри вълнението си и сподели, че да получи звезда на Алеята на славата е специален момент за него, особено на място, което като дете е посещавал често.

Ето как Тим Бъртън получи звезда на Алеята на славата

„Когато за първи път дойдох тук, си мислех, че звездите на Алеята на славата са надгробни плочи“, спомня си той с усмивка, подчертавайки колко значимо е за него това признание.

Звездата на Бъртън е с номер 2788 и се намира пред един от най-известните магазини за костюми и играчки в Холивуд – място, което има особена сантиментална стойност за него. Режисьорът завърши своето изказване с благодарност към всички, които са му помогнали по пътя, и с обещание да продължи да твори и да вдъхновява нови поколения зрители и творци.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти