Джорджо Армани се пенсионира: Кой ще го наследи?

Италианският моден дизайнер Джорджо Армани обяви плановете си за пенсиониране в предстоящите две до три години в скорошно интервю, публикувано от Reuters. На 90 години Армани, който основа компанията си през 1975 г., досега не беше разкривал кой ще поеме управлението след пенсионирането му.

В интервюто Армани сподели мислите си относно продължаващото си участие в ежедневните операции на компанията, заявявайки: „Мога да си дам още две-три години начело на компанията. Не повече, това би било вредно.“ Той също така спомена, че понякога сънува бъдещето, когато вече няма да е необходимо да взема решения за компанията. Засега Армани остава непреклонен пред предложенията на потенциални външни инвеститори, които искат да се присъединят към компанията, заявявайки, че не вижда възможности за тяхното включване.

Цитати от Джорджо Армани

Въпросът за наследяването на Армани и бъдещето на неговата империя е тема на разговори от доста време, особено като се има предвид, че той няма деца, които да поемат бизнеса. Съществуват опасения, че в крайна сметка компанията може да загуби своята независимост, каквато е била винаги под ръководството на Армани, тъй като много от конкурентите в модната индустрия са собственост на конгломерати като LVMH и Kering.

Подробностите за плана за преход на Армани остават оскъдни, но той спомена, че е създал „структура, проект, протокол“ за управление след пенсионирането си. Миналата година Reuters съобщи за документ, регистриран при нотариус в Милано, очертаващ бъдещи принципи за управление за онези, които ще наследят компанията. Друг документ съдържа подробен план за запазване на работните места в компанията. Очаква се сред възможните наследници да бъдат сестрата на Армани, трима други членове на семейството, които работят в компанията, дългогодишният му сътрудник и партньор Паоло дел'Орко и благотворителна фондация.

С приближаването на пенсионирането на Армани, бъдещето на могъщата империя Армани остава обект на внимание и спекулации. Въпреки това, с неговия опит в създаването на структурирана система за управление и отдадеността му на запазването на независимостта на компанията, изглежда, че Армани е осигурил стабилно бъдеще за своята модна империя.

Прочетете още: 

Джорджо Армани се пенсионира: Кой ще го наследи?

Актуално

Известни

Джорджо Армани се пенсионира: Кой ще го наследи?

Италианският моден дизайнер Джорджо Армани обяви плановете си за пенсиониране в предстоящите две ...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти