Две диви се срещат: Анджелина Джоли ще изиграе Мария Калас (СНИМКИ)

Aнджелина Джоли ще се превъплъти в емблематичната оперна певица Мария Калас в предстоящия филм „Мария“, режисиран от всепризнатия Пабло Лараин. Известен с предишните си биографични драми за принцеса Даяна („Спенсър“) и Жаклин Кенеди („Джаки“), Лараин сега ще преосмисли бурната, красива и трагична история за последните дни на Калас в Париж през 70-те години.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ciné Watch (@cine_watch)

„Приемам много сериозно отговорността към живота и наследството на Мария. Ще дам всичко, което мога, за да посрещна предизвикателството“, изрази Джоли, подчертавайки ангажимента си да представя автентично гръцкото сопрано, родено в Америка, което почина на 53-годишна възраст от инфаркт.

Сътрудничеството на Джоли с Лараин и сценариста Стивън Найт, който е най-известен със създаването на „Peaky Blinders“ и преди това е работил с Лараин по „Спенсър“, добавя още към очакванията на проекта.

Ларин сподели своя ентусиазъм за филма, заявявайки:

„Да имам шанса да съчетая двете си най-дълбоки и лични страсти, киното и операта, беше дългоочаквана мечта. Да направя това с Анджелина, изключително смел и любопитен художник, е завладяваща възможност. Истински подарък."

Той също така похвали отдадеността и подготовката на Джоли за ролята, подчертавайки големите очаквания за нейното превъплъщение.

Звездният каст включва Пиерфранческо Фавино, Алба Рорвахер, Халук Билгинер, Коди Смит-Макфий и Валерия Голино, обещавайки силен поддържащ състав. Продукцията получи временно споразумение SAG-AFTRA през 2023 г., проправяйки пътя за развитието на филма.

От лошо момиче към дама от класа: модната еволюция на Анджелина Джоли

Репутацията на Лараин за извличане на достойни за награда изпълнения от водещите му дами добавя допълнително вълнение. Натали Портман и Кристен Стюарт спечелиха номинации за най-добра актриса на Оскарите за ролите си съответно в „Джаки“ и „Спенсър“.

Преди премиерата на филма, режисьорът разкри две изображения на Джоли като Калас, генерирайки значителен шум. „Мария“ ще бъде десетият пълнометражен филм на Лараин и е насрочен за премиера на филмовия фестивал във Венеция през септември 2024 г. Въпреки че по-широката премиерна дата остава необявена, актуализации ще последват, когато стане налична повече информация.

Най-красивите моменти на Анджелина Джоли и децата ѝ на червения килим

С доказания опит на Лараин и отдадеността на Джоли, „Мария“ е готов да бъде завладяващ портрет на живота на Мария Калас, обещаващ да плени публиката по целия свят с изследването си на последните дни на легендарното сопрано.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти