Дуранкулак - мястото на Черноморието, което ни пълни душата и ни спира дъха

Дуранкулак - кътче на Черноморието, което ни пълни душата и ни спира дъха
Снимка: iStock

Специални епизоди на „Черешката на тортата“ ни отвеждат директно в Дивия север на Българското Черноморие – новият дом на „Игри на волята“. Повлиян от духа на най-мащабния риалити формат, кулинарното предаване ще бъде по-екстремно от всякога в следващите две седмици. Домакини в тези необикновени епизоди на волята и добрия вкус ще бъдат едни от най-колоритните и борбени играчи от последните три сезона на “Игри на волята“. 

„Черешката на тортата“ сервира екстремни преживявания в новия дом на „Игри на волята"

Първа тази вечер ще готви колоритната Денислава, а в епизода ще видим невероятни кадри от Дуранкулак.

Дуранкулак е археологически комплекс, разположен на брега на Черно море в Североизточна България. Той е известен с богатата си история и археологически находки, които датират от Неолита до Средновековието. В близост до Дуранкулак се намира историческият град Калиакра, който също е място на много археологически открития.

Един от най-интересните факти за Дуранкулак е, че там са открити над 30 неолитни гробни хълмове, които са били използвани за погребение на важни личности от този период. В тях са намерени богати погребални дарове, като златни украшения, керамични съдове и оръжия.

Посетителите на Дуранкулак могат да видят множество интересни обекти, сред които са:

Неолитните гробни хълмове - те представляват важна част от историята на региона и са отличен начин да се запознаете с неолитната култура.

Музеят на Дуранкулак - той разкрива богатата история на комплекса и представя находките от разкопките.

Калиакра - историческият град с уникални скали и крепост, който предлага възможност за разходка и разглеждане на археологически обекти.

Плажът на Дуранкулак - с чист пясък и кристално чиста вода, той е идеално място за почивка и релаксация.

Посещението на Дуранкулак е отличен начин да се насладите на красотата на природата и да се запознаете с богатата история на региона.

А какво ще сготви Денислава довечера в "Черешката на тортата" и какво ще ни покаже от този регион - ще видим от 20:00 по NOVA

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти