Диана Димитрова: От тази раздяла боли най-много

Актрисата Диана Димитрова, която плени сърцата на българската публика със своите изпълнения, обяви през април, че се отказва от театралната сцена. Месец по-късно тя сподели, че напуска и България, за да продължи своите образование и кариера в чужбина.

Тя сподели в своя Facebook профил: "Колко са случайни случайностите? Снощи излязох на театралната сцена за последно в ролята на Ирина. Последното ми представление беше на рождения ден на Димитър Димов. Отишъл си е на 1-ви април и по някаква случайност, аз съм родена на 1-ви април."

От премиерата на "Тютюн" в края на 2021 година, спектакълът е изпълнен 65 пъти в препълнени зали в 30 български града. В своя пост Диана изрази благодарността си към публиката и колегите си, които стоически издържаха трудните условия: "Благодаря Ви, че останахте, въпреки задуха. Как така няма държавни средства да се оправи тази вентилация, не знам. През годините, особено последната, си задавах много въпроси, на които отговор няма."

Диана споделя, че ролята на Ирина й е дала много - приятелства за цял живот, обичта на зрителите и безценен опит. "Тази роля взе голяма част от времето, съня и нервите ми, но ми даде повече. Даде ми обичта на зрителите и безценен опит, който ме направи още по-силен човек."

Актрисата, която също е известна с ролята си на д-р Огнянова в сериала "Откраднат живот", заминава за Франция, където ще учи в престижна академия за 2D и 3D дизайн.

Раздялата с театралната сцена и България не е лесна за Диана. "Снощи трудно се сбогувахме. Доста трудно. От тази раздяла боли най-много. Факт е, че направихме нещо огромно за българския театър и умните зрители го знаят. Умният зрител различава истината от фалша, различава театъра от халтурата."

Диана Димитрова оставя зад себе си светли спомени и значими постижения в българския театър. Тя продължава своя творчески път в чужбина, но оставя след себе си вдъхновение и обич у многобройните си почитатели. Нейната решителност и талант обещават нови успехи в бъдеще, независимо от новите предизвикателства.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол