Честит рожден ден на Милица Божинова! Да си припомним кадри на фамилия ,,Тоника“

Днес празнуваме рождения ден на една от най-емблематичните фигури в българската музика – Милица Божинова. Родена на 4 юни 1957 г. в София, Милица оставя незабравима следа в музикалната история на България като солистка на вокалната група „Тоника СВ“.

Още от ранна възраст музиката играе ключова роля в живота на Милица. Родителите ѝ, които пеят в столичния хор „Родна песен“, насърчават нейните музикални заложби и така, още на 3 години, тя започва да пее, а на 5 години свири на пиано. Това ѝ помага да развие не само музикалността си, но и певческите си умения, което я води до участие в хор „Бодра смяна“.

Музикалният ѝ път продължава с участие в множество самодейни състави и влияние от големите български и световни изпълнители като Емил Димитров, Робертино Лорети, Рита Павоне, Лили Иванова и Йорданка Христова. След завършване на средното си образование в 32 гимназия „Климент Охридски“ и висшето си в ДМА „Панчо Владигеров“ със специалност „Поп и джаз пеене“, тя започва професионалния си път като хористка и по-късно, солистка в „Тоника СВ“.

Милица Божинова става неизменна част от златния период на групата, с над 1200 концерта в страни като Русия, Украйна, Германия, Чехословакия, Гърция и Австрия. През 1986 г. тя записва дует с Илия Ангелов от „Диана Експрес“ – „Скъпа моя, скъпи мой“, което се превръща в един от най-големите хитове на времето.

През 1994 г. се присъединява към новосъздадената „Фамилия Тоника“, с която продължава да радва публиката чак до края на 2006 г. През 1996 г. Милица се отдава на самостоятелна кариера, издавайки албума „Хиромантия“ и по-късно, през 2002 г., започва успешен съвместен проект с барда Асен Масларски.

Първи юни тази година бележи премиерата на видеото към детската песен „Къде живеят чудесата“, изпълнена от Милица Божинова, което е заснето във Варна. На 8 септември Милица и „Тоника СВ“ ще отбележат 45 години на музикалната сцена с концерт в Античния театър в Пловдив, където ще почетат и паметта на Ваня Костова.

Честит рожден ден, Милица! Благодарим ти за прекрасната музика и невероятните емоции, които продължаваш да ни подаряваш.

Приканваме ви да разгледате нашата галерия със снимки на "Тоника" и да се потопите в магията на тяхната музика:

Нека си припомним кадри на фамилия ,,Тоника“!

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол