Чудатото хоби на Чарлз, което забавлявало кралица Елизабет (СНИМКИ)

Крал Чарлз III, известен със страстта си към природата и любовта към лабиринтите, продължава семейното наследство, като създава нови градини под формата на лабиринти в различни кралски резиденции. Последният шедьовър, разположен в имението Royal Sandringham в Норфолк, е вдъхновен от лабиринта, който го очарова като дете. Според бившия кореспондент на BBC Royal Джени Бонд, покойната кралица Елизабет II би била „развеселена“ да види сина си все още да се занимава с едно от любимите си хобита.

Новият лабиринт в Сандрингам е третият кралски лабиринт за 300 години. Преди това Чарлз създава друг в Dumfries House в Еършир през 2016 г., включващ пагода в японски стил в сърцето на градината. Третият лабиринт може да бъде видян в Балморал в Абърдийншър, където е оформен като националното цвете на Шотландия, магарешкия бодил.

Бонд споделя, че Чарлз би бил изключително доволен да види как неговите внуци изследват и се наслаждават на лабиринтите, докато растат. Освен това тези красиви структури са отворени за обществеността, позволявайки на любителите на кралското семейство и ценителите на градините да преживеят сами очарованието от творенията на Чарлз.

Всички лабиринти на Чарлз са известни със своята елегантност и красота, отразяващи страстта му към откритите пространства и детайлите в дизайна. Като продължава традицията на създаването на лабиринти в кралските имоти, крал Чарлз гарантира, че неговото наследство ще продължи да радва и удивлява посетителите за години напред.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти