Честит рожден ден на спортната ни гордост Симона Пейчева! Ето как тя НЕ се промени през годините (Снимки)

Симона Пейчева е родена на 14 май 1985 година. Днес тя празнува своя 39-ти рожден ден!

Завършила е през 2004 г. 8 СОУ „Васил Левски“ в гр. София. Състезателка на "Академик" София.

През 1999 г. за първи път става републиканска шампионка на България за девойки, 2000 г. е приета в националния отбор на България за жени.

През 2001 г. след класиране от контролно състезание на националния отбор, Симона Пейчева заема 1-во място и си извоюва правото да замине на Гран При в Киев, на което се класира 7-ма в многобоя, на два уреда е 6-та и на другите два – 5-та. През юни 2001 година заминава на Европейско първенство в Женева (Швейцария), на което има две четвърти места и две пети на отделните уреди.

Октомври месец 2001 г. Симона Пейчева печели сребърен медал в многобоя, 3 златни медала на обръч, топка и бухалки, 1 сребърен на въже и 1 бронзов в отборната надпревара на Световното първенство в Мадрид (Испания). През 2002 г. се класира на 4-то място многобой и 3-то място отборно на Европейското първенство в Гранада (Испания).

На Световното първенство 2002 г. в Щутгарт (Германия) печели 2 златни медала на топка и бухалки, сребро на обръч, четвърто място на въже; 2003 година – заема 3-то място на Европейското първенство в Германия. Тя е носителка на три златни, два сребърни и един бронзов медал от отборното класиране от Световното първенство в Мадрид (Испания) през 2001-ва година.

Участвала е два пъти на олимпийски игри – Атина 2004 е 6-та в многобоя, а в Пекин 2008 в 10-та в многобоя. През юни на европейското първенство в Торино завърши 7-ма в многобоя, а през юли на Световната купа във Варна спечели титлата в многобоя, взе три златни и едно сребърно отличие на финалите на отделните уреди.

На 17 декември 2008 г. Пейчева официално слага край на спортната си кариера.

Има един син Алексей (роден на 07.06.2009).Таткото е Горан Петров.

Завръща се в ефира през 2015 година, когато се впуска в приключението „И аз го мога!“ по NOVA. След дълги битки и цели 3 месеца надпревари, тя грабва победата! 

Как НЕ се промени Симона Пейчева през годините - проследяваме в галерията ни тук!

Симона Пейчева-преди и сега(Галерия)

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти