Български филм с участието на Мария Бакалова е предложен за Оскар

Мария Бакалова, първата българска актриса, номинирана за Оскар, отново привлича вниманието на международната сцена с участието си в новия филм „Триумф“. Тази военна сатира, режисирана от добре познатите в кинематографичния свят Кристина Грозева и Петър Вълчанов, е българското предложение за най-престижната филмова награда в категорията „Международен филм“ на 97-те награди на Филмовата академия на САЩ.

Действието в „Триумф“ се развива в началото на 90-те години на миналия век, веднага след падането на комунизма в България. Вдъхновена от реални събития, лентата разказва историята на секретна група от високопоставени военни, ръководена от ясновидка, която започва операция в малкото село Царичина. Тяхната мисия - да открият мистериозен артефакт, който, според предсказанията, ще донесе "окончателния триумф" на нацията. Филмът впечатлява с дълбоките си послания и черния си хумор, като същевременно предлага остър поглед върху обществено-политическите реалности на онова време.

„Триумф“ е копродукция между България и Гърция, създадена с подкрепата на множество международни и национални институции, включително Националния филмов център и Гръцкия филмов център. Режисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов, които стоят зад успехите на предишните им проекти „Уроци“ и „Слава“, отново създават кино, което предизвиква зрителите да размишляват над сложните социални въпроси.

Не можем да пренебрегнем значимостта на присъствието на Мария Бакалова в главната роля. След пробива си в Холивуд с филма „Борат 2“, Бакалова утвърди своето място сред елита на световното кино. Сега, с „Триумф“, тя демонстрира отново таланта си, като вдъхва живот на ролята си със завидна дълбочина и емоционалност.

Изборът на „Триумф“ за българската номинация за Оскар е само първата стъпка по пътя към потенциалния успех на световната сцена. Лентата вече беше селектирана за състезателната програма на престижния филмов фестивал в Торонто, което е доказателство за високото й качество и потенциал за международно признание.

Премиерата на филма ще се състои по време на фестивала в Торонто през септември, а българските зрители с нетърпение очакват да видят дали „Триумф“ ще успее да спечели престижната статуетка и да донесе нов успех за родното кино. Независимо от крайния резултат, фактът, че български филм отново е в съревнование за Оскар, е триумф сам по себе си.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти