Боряна Калейн: Чувствах се като най-големия провал на света

Българската гимнастичка Боряна Калейн сподели откровено за трудностите и предизвикателствата, които е преживяла в своята кариера, в специално интервю за рубриката на Мариян Станков – Мон Дьо в предаването „Събуди се“ по NOVA. Тя разказа за моментите на разочарование и борба със себе си, както и за пътя към преоткриване на собствените сила и възможности.

„На хората им е трудно да разберат, че не съм машина. Аз съм човек също“, сподели Калейн, признавайки, че емоциите ѝ често надделяват и влияят на представянето й. Тя открито разказа за своите моменти на слабост, когато въпреки опитите си да покаже най-доброто от себе си, не винаги успява. „Никога не съм се отказала, колкото и пъти да съм се проваляла. Винаги съм се изправяла и съм опитвала отново.“

4 факта, които не знаем за Боряна Калейн

Гимнастичката разкри, че трудните моменти в кариерата й са и моментите, които са я направили по-силна. „Платих висока цена в сълзи и разочарования, но точно тогава разбрах колко силна съм всъщност“, разказа тя. През 2022 година Калейн се намирала в дълбока емоционална криза, което я довело до момента, в който почти се отказала от спорта.

,,Преди година и половина, точно преди световната купа в София. Тогава бях в много тежък момент емоционално. Аз се докарах до него, защото спрях да вярвам в своя успех. Изпаднах в голяма и дълбока дупка", сподели тя с Мон Дьо.

Звездните моменти на Боряна Калейн

"Чувствах се като най-големия провал на света", добави Калейн.

"След Токио имах разговор с личния ми треньор. Тя ме уверяваше, че все още има какво да дам на художествената гимнастика, че трябва да си дам малко повече време и да имам търпение към себе си. Не бях категорична, но бях много близо до това да се откажа", сподели олимпийската състезателка.

Независимо от всичко, тя продължава да влага сърце и душа във всяко съчетание, превръщайки гимнастиката в изкуство, което носи не само спортни постижения, но и емоции: „Аз показах нова светлина на художествената гимнастика - това да сме в образ, а не просто да изпълняваме дадени елементи с уред. Влагам сърце и душа във всяко съчатение“

Пълното интервю вижте във видеото по-горе!

Прочетете още: 

Боряна Калейн: Чувствах се като най-големия провал на света
Известни

Боряна Калейн: Чувствах се като най-големия провал на света

Българската гимнастичка Боряна Калейн сподели откровено за трудностите и предизвикателствата, кои...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти