Барби в менопауза или следващата първа дама на Франция: Бриджит Троньо-Макрон

Барби в менопауза или следващата първа дама на Франция: Бриджит Троньо-Макрон
Снимка: netinfo

На 13 април Бриджит Троньо-Макрон навърши 64. Елегантна французойка, бивша учителка по литература в предпенсионна възраст с три деца и шест внуци.

След вчерашните избори, които се проведоха във Франция, в качеството си на съпруга на 39-годишния бивш министър на икономиката и настоящ кандидат-президент Еманюел Макрон вече е бъдещата президентша на Франция, пише списание EVA.

Разликата помежду им е 25 години и те са най-обсъжданата двойка във Франция сега.

Медиите шеговито наричат Бриджит „Барби в менопауза“ и я провъзгласяват за модна икона. Французите се възхищават на красивата ѝ любовна история с Еманюел, която продължава повече от 20 години от времето, когато той е бил неин ученик.

Бриджит Троньо е най-малката от шест деца. Ражда се на 13 април 1953 г. в Амиен. Баща ѝ е директор на фабрика за шоколад, майка ѝ управлява няколкото фамилни магазина, където се продават най-вкусните макарони в областта. Родителите ѝ нямат много време за нея и в шумотевицата сред многото си братя и сестри тя чувства нещо средно между самота и желание да избяга. Светът, в който ѝ е уютно, е този на книгите. Любимият ѝ писател е Мопасан.

Пак от желание да избяга или от самота тя се жени на 20 години за Андре Луи-Озиер, банкер. В началото на 80-те вече е майка на три деца. Има син – Себастиан, сега инженер, и две дъщери – Лоранс и Тифен, кардиолог и адвокат. Преподава в частния католически лицей „Провиданс“ (от френски – „провидение“), основан от йезуити. Там учи и дъщеря ѝ Лоранс, която първа й споменава за съученика си Еманюел Макрон. Бил „луд“ – знаел „всичко за всичко“. За него говорят и колегите ѝ.

Заинтригувана от малкия гений, госпожа Озиер, както е фамилията ѝ тогава, му предлага да посещава театралния ѝ клуб. На първата им среща Еманюел се качва на сцената и изпълнява монолог от пиесата „Жак и неговия господар“ на Милан Кундера. Бриджит е очарована.

Снимка: netinfo

„Беше много въздействащ, много ме впечатли – споделя тя в интервю. – Личеше му, че е свръхнадарен.“ И 15-годишният Макрон е очарован от учителката. Той я убеждава да направят заедно сценична адаптация на пиесата „Изкуството на комедията“ на Едуардо де Филипо.

„Писането ни събираше всеки ден и създаде невероятна близост помежду ни“ – споделя Бриджит пред „Пари мач“. – Малко по малко се оказах тотално завладяна от неговата интелигентност.“ В края на учебната година Макрон ѝ признава за любовта си. Баща му, професор по неврология, и майка му, педиатър, не са възхитени от увлечението на сина си. По тяхно настояване и заради желанието на мадам Озиер Макрон напуска училище и довършва средното си образование в престижната гимназия „Анри IV“ в Париж. Преди да замине казва на учителката си: „Каквото и да правите, ще се оженя за вас“.

Снимка: netinfo

„С продължителни телефонни обаждания от Париж малко по малко той срази съпротивата ми – признава тя. – Тази любов отнесе всичко по пътя си и ме докара до развод. Беше невъзможно да ѝ устоя.“

Снимка: netinfo

Когато Еманюел навършва 18 г., Бриджит се развежда и се премества в Париж. Двамата стават двойка официално. Еманюел завършва блестящо философия и работи като асистент на прочутия френски философ професор Пол Рикьор. По-късно, през 2001 г., се дипломира и в престижния Институт по политически науки, а след това и в Националното висше училище по администрация – елитно учебно заведение, възпитало редица френски министри и президенти. На 24 г. се присъединява към Социалистическата партия и заедно с това се занимава с корпоративно банкиране и прави сделка за 9 милиарда евро, от която печели 9 милиона.

Снимка: netinfo

Постигнал финансова независимост, през 2007 г. се жени за любимата си Бриджит. Той е на 29 години, а тя – на 54.

На 36 години Еманюел става министър на икономиката, най-младият, заемал този пост от времето на Валери Жискар д’Естен. Наричат го френския Тони Блеър и новото лице на социализма.

Когато го назначават за министър, Бриджит прекъсва работата си на учителка, за да му помага. Негови сътрудници казват, че той не прави нищо, без да е попитал за мнението ѝ – от решението да уволни някой служител до избора на костюма и на прическата си. В началото на политическата му кариера Бриджит не се появява публично до него.

Снимка: netinfo

В новините говорят за нея като за мистериозната му половинка. Първата им публична поява е на 2 юни 2015 г. на държавна вечеря по повод официалната визита на испанското кралско семейство. Отначало Бриджит се смущава, а след това – по собствените ѝ думи – става президент на фенклуба на собствения си съпруг и лека полека усвоява статута на „жената на“, наложен ѝ от пресата.

Снимка: netinfo

Общи деца нямат, това е решение на Еманюел. Затова пък той много обича децата на Бриджит от предишния ѝ брак. Специално им благодари на сватбата с думите, че ако има някой, за когото връзката му с Бриджит да не е била лесна, то това са именно те.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти