Арнолд Шварценегер с ново почетно признание

Арнолд Шварценегер, икона в Холивуд и бивш губернатор на Калифорния, беше удостоен с почетната титла „доктор хонорис кауза“ в Берлин. На специална церемония, проведена в престижното училище „Херти“, германският вицеканцлер и министър на икономиката Роберт Хабек връчи дипломата на 77-годишния Шварценегер в знак на признание за неговата забележителна работа в областта на изменението на климата и насърчаването на гражданското общество.

По време на церемонията Хабек подчерта, че Шварценегер е не само изключителен актьор и политик, но и модел за подражание за цялото човечество. Той похвали неговата неуморна отдаденост на борбата за по-зелен и устойчив свят, като отбеляза, че неговите усилия далеч надхвърлят това, което повечето хора биха постигнали в един живот.

Самият Шварценегер, който излъчваше скромност и благодарност, сподели, че неговата най-голяма радост в живота не идва от успеха в Холивуд или от милионите, които е спечелил, а от възможността да помага на другите. Той подчерта важността на това човек да преследва своите цели, без да се вслушва в скептиците, и допълни, че целта му е винаги да бъде полезен за обществото.

Арнолд Шварценегер, който първоначално става известен като „Мистър Вселена“, завладя света първо като културист, след това като успешен холивудски актьор с незабравими роли в екшъни като „Конан Варварина“ и „Терминатор“. След успеха си в киното, той се насочи към политиката и служи два мандата като губернатор на Калифорния от 2003 до 2011 г.

Въпреки бляскавата си кариера, Шварценегер никога не забравя да подкрепя каузи, които вярва, че ще донесат полза за бъдещите поколения. Тази почетна докторска степен е поредното признание за неговите усилия да направи света по-добро място и да вдъхновява милиони хора по света с примера си.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти