Андреа Бочели разказва за трагичния инцидент, който го остави сляп

Андреа Бочели е един от най-обичаните тенори в света, чийто глас и музикални изпълнения вдъхновяват милиони хора. Но зад неговия успех се крие история, която малко хора познават в дълбочина – тази на момчето, което трябва да се изправи срещу тъмнината и да приеме нов живот след трагичен инцидент. Роден с вродена глаукома, Андреа винаги е знаел, че зрението му е крехко, но съдбата го предизвиква, когато е на 12 години.

В документалния филм Andrea Bocelli: Because I Believe, който направи премиерата си на филмовия фестивал в Торонто, Бочели разкрива подробности за този съдбоносен момент. Докато играе футбол с приятели, топката го удря право в лицето, което предизвиква кръвоизлив. Този удар не само го лишава от зрението му, но и преобръща живота му завинаги. Бочели си спомня този момент с ясните думи: „Не знам защо бях вратар – никога не бях играл на тази позиция и никога нямаше да го направя отново“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TIFF (@tiff_net)

Макар че инцидентът слага край на зрението му, не слага край на неговите мечти. В семейството му винаги е царял дух на борбеност и решителност, като майка му го възпитала да не приема съжалението на другите. Тя вярвала, че той ще намери пътя си дори в света на тъмнината.

След загубата на зрението, музиката се превръща в убежище за младия Бочели. Той развива своите вокални умения, докато пее в пианобарове, и скоро талантът му привлича вниманието на големи имена в индустрията. Днес, на 65 години, Андреа Бочели продължава да изнася концерти по целия свят, а музиката му докосва сърцата на милиони.

През годините той никога не позволява на своята слепота да го ограничи, като се стреми да вдъхновява хората с послания за надежда и вяра.

„Слепотата вижда чрез музиката“, споделя той в едно интервю, подчертавайки, че неговият начин да гледа на света винаги е бил през призмата на красотата и позитивизма. Андреа Бочели идва в София на 14 септември на националния стадион „Васил Левски“. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти