Алек Алексиев за Яна Титова: Когато я видях, знаех, че ще прекарам живота си с нея

Той е талантлив актьор и продуцент, отраснал с театъра и киното. Не е загубил детското в себе си и най-важното - не спира да помага и да работи за доброто на децата и на хората. Той е вдъхновяващият Алек Алексиев.

Какво го мотивира да влага цялата си енергия за благотворителни каузи, как дъщерите му и съпругата му са променили света му и кое е най-голямото чудо в живота му? Научаваме от рубриката „Тук и сега” и срещата му с Деси Банова-Плевнелиева.

По думите му баща му Стоян Алексиев има основна роля в това да се занимава с актьорство. „Израснал съм в Народния театър и вероятно на подсъзнателно ниво това ми е повлияло”, споделя Алек.

Обречени да се обичат: влюбените моменти на Алек Алексиев и Яна Титова

Според него изкуството може да променя и спасява животи и доказателство за това е работата му с неговата съпруга - актрисата и режисьор Яна Титова, с която в последните няколко години създадоха успешни филми като "Доза щастие" и "Диада".

"Давам за пример филма „Доза щастие”. Над 90 деца са спрели да взимат наркотици или са убедили свой познат да намери правилния път, след като са го гледали”, казва актьорът.

Споделя, че с Яна никога не стартират един проект с идеята да направят нещо социално, с което да спасяват и да помагат. "Никога не е това случаят. Просто в един момент, когато [Яна] разказва една история, ние виждаме потенциала това нещо да има и още по-голям смисъл от просто един филм, който да мине и да замине."

Преди години обаче има момент в живота  на Алек, в който творческата му и социална работа в България не изглеждат възможни, тъй като погледът му е отправен другаде. 

"Аз бях човек, който не искаше да чува за България. Аз отричах България, докато живях в САЩ между 2005 и 2011 година", разкразва Алек.

Признава, че не е искал да се връща в България, но в един момент преоткрива родината си и нейното невероятно богатство. Това се случва преди 7-8 години. 

"Част съм от група хора в някакъв социум, които си казваме, "Окей, тук имаме някакъв проблем. Какво можем да допринесем?", споделя той за променените си възгледи.

За любовта в живота му той казва следното:

„Със съпругата ми сме заедно от 13 години. За първи път я видях на сцената и знаех, че ще споделя живота си с нея”.

Алек Алексиев споделя също, че прави всичко, за да могат дъщерите им да останат в България.

"Искам да пътуват, разбира се. Да учат по света, ако искат. Но искам да живеем заедно в България."

Чуйте още от вдъхновяващото интервю с Алек Алексиев във видеото.

Обречени да се обичат: влюбените моменти на Алек Алексиев и Яна Титова

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти