Актьорът, който може да изиграе всичко: триумфалният Алфред Молина на 64!

Актьорът, който може да изиграе всичко: триумфалният Алфред Молина на 64!
Снимка: netinfo

Алфред Молина е британски актьор, чиито разнообразни изпълнения са довели до триумфална кариера в киното, телевизията и театъра.

Познаваме го покрай участието му в Breakable You с Холи Хънтър и Ана Пакуин, минисериала на HBO "Show Me A Hero", филма на Парамаунт Fun House и минисериала на БиБиСи "Close to the Enemy". В момента той се снима в игралния филм The Headhunter’s Calling с Джерард Бътлър.

Молина участва в телевизионния сериал "Матадорът" за новата телевизия на Робърт Родригес El Rey. През 2013 година е участието му във филма на HBO Нормално сърце с Марк Руфало и Джулия Робъртс. Филмът получава множество номинации за Еми, включително и за Молина като най-добър актьор в поддържаща роля в телевизионен минисериал. Преди това той играе в сериала "Закон и ред: Лос Анжелис".

През лятото на 2010 година Молина участва в два кинофилма - "Принцът на Персия" с Джейк Джиленхол и Чиракът на магьосника с Никълъс Кейдж. През септември 2011 година излиза филмът Отвлечен с Тейлър Лотнър и Сигърни Уивър.

Молина получава номинация за БАФТА, Наградата на актьорската гилдия и Наградата на филмовите критици на Чикаго за поддържащата си роля в документалната драма "Фрида" с номинираната за "Оскар" Салма Хайек.

Сред другите му филмови роли са "Розовата пантера 2" със Стив Мартин, "Бурята" на Джули Теймор, "Enchanted April" на Майк Нюъл, "Процесът" на Дейвид Джоунс по пиесата на Кафка, "Не без дъщеря ми", забавния уестърн "Маверик" на Ричард Донър с Мел Гибсън и Джоди Фостър, "Буги нощи" и "Магнолия" на Пол Томас Андерсън, като и двата филма получават колективни номинации за целия актьорски състав за Наградата на актьорската гилдия, "Видове" на Роджър Доналдсън, "Ана Каренина" на Бърнард Роуз, "Знаменитости" на Уди Алън, "Шоколад" на Ласе Халстрьом, "Спайдър-мен 2" на Сам Райми, където играе ролята на д-р Октопус, адаптацията на една от най-популярните книги за всички времена Шифърът на Леонардо на Рон Хауърд и много други.

Снимка: netinfo

Женен е за актрисата Джил Гаскойн и има две деца.

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти