6 прекрасни български именици, които днес имат празник

6 прекрасни български именици, които днес имат празник
Снимка: netinfo

Днес е Никулден, почти всеки от нас познава именик и има повод да празнува.

Ние пък решихме да ви разкажем за 6 любими наши известни личности, които носят името Николай (или неговите производни). Считаме ги за достойни и прекрасни хора, които дават на празника още по-голям смисъл.

Ето кои са те:

Ники Кънчев

Любим и емблематичен водещ, който винаги ще свързваме със "Стани богат" и "Биг брадър". Но освен от телевизията, господин Кънчев винаги ни е правил впечатление като радио водещ по Дарик Радио, както и с ангажимента си към социални и благотворителни каузи, на които често става лице.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Честит ми имен ден, ха ха ха!

A post shared by Niki Kunchev (@kunchevniki) on

Ники Илиев

Талантлив и целенасочен човек на изкуството, който помним като момчето от "Мело ТВ Мания", което доказа, че мечтите нямат граници. Днес Ники създава филми в ролята си на режисьор, достойни за Холивуд. Сред най-добрите му проекти са "Чужденецът", "Живи легенди", "All she wrote".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trying hard to look like a director🧐 @grandoptics_bg

A post shared by Niki Iliev (@niki.iliev.films) on

Николай Николов

Ники е роден в Карнобат и ни е познат от поста си на централен блокировач в мъжкия национален отбор по волейбол на България. През 2012 г. за първи път участва на олимпийски игри, където отборът ни зае 4-то място. През 2015 г. печели сребърен медал на първите европейски олимпийски игри в Баку (Aзербайджан). 

Ники Априлов

Николай Априлов е роден на 18 април 1954 г. в град София. Завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“ в класа на проф. Елка Михайлова. Той е също така е актьор, автор, режисьор на многобройни събития, концерти, фестивали, спектакли, както и автор, режисьор и водещ на легендарното телевизионно предаване за деца по БНТ „Като лъвовете“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Niki Aprilov (@nikiaprilov) on

Никол Станкулова

Никол е любима наша синоптичка, която наскоро стана майка. Тя е била модел, репортер в "На кафе", водещ, но в последните години й се наслаждаваме като едно от лицата на прогнозата за времето по Нова телевизия. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The red flower модел от любимата ми марка @anjecollection 🌹🌹

A post shared by Никол Станкулова (@nstankulova) on

Нина Добрев

Нина Добрев е един от най-успешните българи, пробили в Холивуд. Истинското й име е Николина Константинова Добрева (затова има имен ден днес), родена е в България, но когато е на 3 годинки родителите й емигрират в Канада. Най-известна е с ролите си на Мия Джоунс в „Деграси: Следващо поколение“ и Елена Гилбърт/Катрин Пиърс в американския сериал „Дневниците на вампира“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

💋

A post shared by Nina Dobrev (@nina) on

Честитим им празника и им желаем здраве от все сърце, другото ще го постигнат и сами, защото са невероятни!

мобилно приложение
Снимка: Edna.bg

мобилно приложение
Снимка: Edna.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол