30 години NOVA: Вижте Николай Дойнов в началото на кариерата му (ВИДЕО)

Николай Дойнов е едно от емблематичните лица на Новините на NOVA и заедно с Ани Салич са най-опитната екранна новинарска двойка в българския телевизионен ефир.

Лице е на NOVA от 1997 г., когато започва първо като репортер. Бил е лице на „Здравей, България”, както и на сутрешното съботно-неделно шоу ”У нас”.

На българските зрители е познат най-вече като титуляр на централната новинарска емисия на Новините на NOVA, както и с репортажите си в областта на военната, историческа и авиационна тематика.

Ето 5 любопитни факта за Ники Дойнов

Печели доверието на зрителите с кореспонденциите си от горещи точки по света като Афганистан, Украйна и Сирия. По време на репортажите си от подобни размирни държави се случва дори да попада под въздушна бомбардировка. Николай Дойнов не крие огромния си интерес към авиацията и самолетите – страст, която често намира отражение в неговата работа. Не случайно, той е един от малцината български журналисти, летели в продължение на цял авиационен час на боен изтребител.

Археологията е другата сфера, в която водещият на Новините съчетава личен и професионален интерес. Николай Дойнов е автор на много документални журналистически материали – сред тях са тези за обстановката в Ливан 20 години след гражданската война, за Афганистан и българските военни в базите Казахстан и Кабул, за гражданските конфликти в Украйна и Сирия и много други. 

Николай Дойнов на гости на Edna.bg

През 2017 година Николай Дойнов става баща на момченце на име Марко. През лятото на 2021 година се жени за по-младата от него бивша стюардеса Петя. Сватбеното тържество се състои във винарна край Ивайловград, а преди това сключват църковен брак в храма „Преображение Господне“. Двамата съпрузи работят за още един наследник, като се надяват да станат родители отново през 2024 година.

Вижте във видеото по-горе една от първите му емисии като журналист в NOVA и как се е променил през годините Николай Дойнов!

 

Прочетете още: 

Честит рожден ден на Ники Дойнов! Ето 5 любопитни факта за лицето на NOVA 

Николай Дойнов, какъвто не сте го виждали: „Има много начини една жена да бъде силна 

Николай Дойнов стана баща за първи път

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол