Прибрали сте се от работа и с желание сте се заели с приготвянето на вечерята. Избрали сте най-хубавото парче пилешко или свинско от магазина, сготвили сте го и сте убедени, че е невероятно вкусно.
Но когато отхапете първата хапка, ви очаква неприятна изненада... Месото няма вкус, жилаво е, сухо е или не се е досготвило.
Какво се объркало с приготвянето на месото? Дали е пресолено, сухо, с неправилен сос - това са класически пропуски, които са поправими с опита.
Вижте в галерията тук кой са най-честите грешки при готвене на месо:
Прочетете още:
- Как отказът от порция червено месо влияе на тялото ни?
- Какво ще се случи с тялото ви, ако спрете да ядете месо
- От пилешко до морски дарове: как да съхраняваме месо в хладилника
- 5 храни, които съдържат повече желязо от месото
- Звездите, които казаха "НЕ" на месото