В следващите 10 дни 4 планети са ретроградни едновременно: не действайте необмислено

В следващите 10 дни 4 планети са ретроградни едновременно: не действайте необмислено
Снимка: netinfo

Милена Вълканова

На 6 април Сатурн започва своя ретрограден ход, който ще продължи до август. Няколко дни по-късно, на 10 април, Меркурий също става ретрограден.

През това време вече ретроградни са и Юпитер, и Венера, като богинята на любовта и красотата скоро ще се обърне директно – на 15 април.

Тоест намираме се във времева отсечка от десет дни, от 6 до 15 април, когато в небесните селения четири планети се движат назад от земна перспектива.

Това задава особен дух на периода, в който голяма част от процесите се „огъват“ навътре, притегляни от гравитационната сила на мощно ядро, от центрофужна динамика. Тя изисква от нас да забавим крачка и реакция, за да обмислим, за да направим стратегия за действие, за да изчакаме и проявим търпение – някои семена имат нужда от повече време, за да покълнат.

Сатурн налага закона на необходимостта, на уважението към външните и вътрешните ограничения, с които се налага да се съобразяваме. Дори Марс – нагонът да сме активни, импулсивни, реагентни, агресивни и дръзки – се намира в бавния и тежък знак Телец. По всичко личи, че ще преживяваме обстоятелствата през този десетдневен период като затормозяващи, забавящи и трудно контролируеми.

Мнозина ще бъдат изкушени да действат необмислено с едничката цел да разтоварят натрупаното напрежение – Слънцето все пак се намира в огнения и кардинален Овен, в съвпад с непредсказуемия Уран е, а освен това на 11 април ще настъпи пълнолуние, което ще взриви цялата емоционална нервност в околните дни.

Но онези, които просто тропат с крак и изкрещяват 'Писна ми!', ще съжаляват по-късно, защото зад техния зов за помощ ще се крие едно голо очакване от съдбата да бъде майка.

Най-добре от пълнолунието, белязано от неуправляемия Уран, ще се възползват онези, които се съобразяват с изискването за „ретроградна“ търпеливост, стратегическо мислене и мъдростта да се чака.

Снимка: netinfo

Тяхната задача ще бъде като същински демиурзи да седнат над белия лист на житейската си ситуация и да започнат да чертаят новото устройство на своя свят. В усамотение, спокойствие и с разширен вътрешен хоризонт те ще съумеят да открият тайни изходи, неочаквани ходове, иновативни подходи и нестандартни решения.

Ситуацията може да е задънен лабиринт, но лабиринтът ще ги изведе на ново ниво на житейско, професионално и емоционално решение, което ще им се отрази освобождаващо и окриляващо – прилив на креативна енергия, който ще ги поеме постепенно, но ще даде плод през втората половина на годината.

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти