Сатурновите транзити, които определят твоя кариерен път

Сатурновите транзити, които определят твоя кариерен път
Снимка: netinfo

Милена Вълканова

Новопокръстените в астрологията обикновено настръхват, потреперват или направо започват да псуват, щом се зададе или спомене за сатурнов транзит. Сатурн е великият учител, който поставя изпитания, тества усърдието и волята ни.

Не дава бързи резултати, но възнаграждава системно полаганите усилия. Без него човек нищо смислено и трайно не може да постигне.

Планетата, която изгрява, е богът, който ти помага

Младостта се съпротивлява на изпитанията на Сатурн и на уроците му по търпение. Психическата незрялост също. Най-съкровено благата му се ценят от солидния житейски опит, от онези личности, които са преминали поне едно и четвърт сатурнови завръщания.

Те са имали физическото време на тази земя, за да се сблъскат с природата му, да интернализират устойчивостта му.

Без участието на Сатурн нищо не може да се роди, реализира и пребъде. Той символизира базисните структури в живота ни – социална уредба, традиции и не/гласни конвенции, закон, дом, семейство, професия.

Магическото значение на планетните символи

При най-сериозните професионални промени и постижения винаги откриваме и ключовото участие на Сатурн в картата. Ако работим неотклонно и здраво, колкото време е нужно, Сатурн неизменно накрая ще ни възнагради – основата е непоклатима.

Често, когато видим, че Сатурн се кани да транзитира домовете, свързани с кариерата – 2, 6 и 10 – изпадаме в паника – „Лоша работа, чакат ме ядове“, но истината е гола и съвсем не толкова черна.

Втори дом представлява финансовите придобивки, приходи, притежания и спечеленото със собствен труд.

Снимка: netinfo

Шести дом описва работната сфера като ежедневие, процеси и работна среда.

Десети дом е нашата социална, професионална и личностна реализация, с които оставяме отпечатък и си изграждаме име в света.

Когато Сатурн транзитира кариерните домове, преминаваме през период от около 2-3 години, в който изискванията към нашите умения, компетенции и постижения са завишени и нерядко биват предявявани чрез пречки за преодоляване. Но същевременно получаваме и възможности да се докажем и да демонстрираме способностите си в една предизвикателна работна среда, което нерядко влече след себе си и огромно количество работа и отговорности.

Линията на Сатурн върху дланта ни: какво издава за съдбата ни тя?

Периодът на сатурновия транзит в някои случаи ще поиска от нас да направим временна саможертва в името на дългосрочна цел. Например, докато се намира в 6-и дом, може да се наложи да приемете по-нискоквалифицирана работа, да чиракувате, докато натрупате опит в бранш, в който искате да намерите реализация в бъдеще.

Снимка: netinfo

Ако имате асцендент Скорпион, Рак или Риби, много е вероятно Сатурн да преминава през вашия втори, шести или десети дом през 2017 година, насочвайки безцеремонно фокуса на вниманието ви към въпроса за вашата професионална реализация.

За планетите и чакрите

Транзитен Сатурн във втори дом ще изисква от вас да приложите здрав разум по отношение на финансовите въпроси с тенденцията да проявите самодисциплина, спестовност и педантичност към дребния шрифт на всякакви значими сделки. Разточителството ще се плаща скъпо. Учите се на финансов мениджмънт и способността да се простирате според чергата си.

Ако отдавна се трудите здраво, сатурновият транзит във втори дом ще ви се отплати. Допълнителен финансов стрес и повишени нива на натовареност може да ви принудят да поставите граници и да пледирате за справедливо заплащане на усилията ви на работното място.

Снимка: netinfo

Когато Сатурн пътува през шести дом, ще работите много, но сега е моментът, вместо да мрънкате, да започнете да виждате основите, които полагате за своите бъдещи професионални цели. Може да ви се наложи да поемете задълженията на двама поради съкращения или поради нарастване на отговорностите, след като сте получили повишение и съответно изкачване на следващо ниво в йерархията.

Сатурн или как се шлифоват диаманти

По време на този период най-важното е, въпреки офисния стрес, да съумеете да запазите баланс в живота си и да намирате време за почивка, защото здравословни неразположения биха били отклика на вашия работохолизъм. Ако работната среда по някакъв начин ви трови, помислете за собствените си граници и ги заздравете.

Снимка: netinfo

Транзитен Сатурн в десети дом може директно да ви изстреля в позиция на авторитет, лидер, мениджър. Първоначално бихте се съпротивлявали на огромната отговорност, която сковава и плаши, но впоследствие ще се убедите, че вашите способности и умения действително допринасят за професионалните цели на организацията, а професионалният ви път поема нова възходяща посока. Ще трябва да се научите да делегирате и да не сте в плен на тревожния си перфекционизъм и критикарство.

За прометеевия дух на Уран

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти