Най-новото от Edna.bg

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова

Таро карта на деня

Какво е Таро карта на деня?

Изтеглянето на Карта таро на деня е един от сигурните начини да получим ключова информация за основния принцип, който е активен за нас през съответния ден, а същевременно ни дава възможност да опознаем отделните карти, да вникнем в тяхното значение, да изучим тяхната символика. След изтеглянето на такава карта (което е препоръчително да стане сутринта на съответния ден) събитията, хората, срещите, всеки елемент от деня ще са своеобразни посланици на принципа, отразен в изтеглената карта, ще носят нейното "съобщение".

Посланието, урокът на картата понякога са ясни, категорични и недвусмислени, понякога трудно се разпознават, скрити зад детайли: филм, който дават по телевизията, книга, която четем или виждаме в ръцете на някой друг, песен, която си тананикаме, случайно дочут разговор.

Една от основните задачи на такова изострено, повишено внимание е да ни държи "будни" за всичко, което става около нас и в самите нас, съзнаващи това, което ни се случва, да ни помогне да бъдем съзнателни участници, а не механични фигури по "шахматната дъска" на нашето ежедневие. Всичко това същевременно ни дава възможност да имаме готовност за възможностите и изпитанията, които ще почукат на вратата ни този ден - да можем да ги познаем и използваме максимално. Дадената карта таро ни показва наличната тенденция и възможностите за нейното използване или възпрепятстване, за нейното хармонично или дисхармонично изживяване.

Препоръчително е да записваме картата и своите наблюдения за съответния дtен, за да можем след време да се върнем към нея и отново да я премислим, вече от дистанцията на времето, с други очи.

Посланието на картата може да ни звучи противоречиво, но това е следствие от двойствената проява на дадения принцип като активен или пасивен, мъжки или женски, положителен или отрицателен. Денят е рожба на нашия собствен избор между две основни възможности, на нашите действия и реакции, на нашето отношение и поведение към всичко, което ни се случва и което сами създаваме.

Таро картата за деня може да бъде наш вътрешен съветник и помощник по пътя ни, онагледявайки и озвучавайки вътрешния ни глас, който знае накъде водят стъпките ни. Защото всеки нов ден ни дава възможност да родим себе си отново – не такива, каквито си мислим, че сме, а такива каквито сме създадени да бъдем.

Таро карта на декадата

ДВОЙКА ЖЕЗЛИ

ДВОЙКА ЖЕЗЛИ

21.03.2017 - 30.03.2017

Астрологично съответствие - Марс в Овен

Ключ. 2, Радост. Да се радваме на възможността и необходимостта самите ние да правим житейските си избори.
Идеи. Да разпознаем интуитивно новите възможности пред нас въпреки старите си (повече или по-малко осъзнати) пристрастия и привързаности.

Чувства, емоции, настроение. Тъгата да отстъпи пред радостта, равнодушието – пред ентусиазма, песимизма – пред надеждата, унинието – пред вдъхновението. Да повдигнем емоционалната си вибрация.
Мисли. Аз съм изборите, които правя всеки ден.
Действия, постъпки. Да дадем начален тласък на своя идея, като разпалим вътрешния си огън, без да прибързваме в  споделянето на намеренията си.

Трудности, проблеми. Да се раздвоим, да изберем да останем в "добре познатото зло”. Да проиграем ценен шанс за промяна. Да се страхуваме да пораснем и да се (само)определим. Два пъти да режем, преди да премерим…
Шансове. Да осъзнаем и приемем властта, която имаме над себе си и живота си, да я използваме градивно. Да вдигнем собствената си летва. Да си дадем възможност да надраснем самите себе си, градивно "да излезем от кожата си”.

Периодът в декадата на Двойка жезли (от 21 до 30 март всяка година) е подходящ да изясним и установим своята позиция – в житейска ситуация или по определен въпрос, да потърсим възможност за напредък в интересна за нас област, да обмислим следващата си стъпка в актуална и интригуваща ни житейска посока.

Разпознайте интересна идея, която носите в себе си – обмислете я, подложете я на вътрешна проверка, оценете стойността й за самите вас, преди да бъдете готови да я огласите и споделите. Такава вътрешна работа би ви помогнала да събудите и активирате идейния си потенциал, да си припомните свои пра-намерения, за които сте призвани и които очакват именно от вас своята реализация.

Развийте уменията си да балансирате в една ситуация между наличните "за” и "против”, да сте интуитивни и да следвате вътрешния си усет, да бъдете (и вътрешно) будни и активни.

Предпазете се от собствената си прибързаност, действайте едва когато натрупате достатъчно вътрешен огнен заряд и достигнете високо ниво на вътрешна (фина) енергия, която да можете да претворите след това в думи и дела на радост. Защото радостта умножава благата.

Какво е Таро карта на декадата?

Времето има своето не само количествено, но и качествено измерение, което "ражда" съответни на това качество хора, срещи и събития. В картите таро това качество на времето е “скрито” до голяма степен зад 36 карти от т.н. младши аркани, всяка от които онагледява възможностите и задачите на десетина дена от календарната година.

Принципът на действащата Таро карта на декадата ни помага да се ориентираме в предизвикателствата на съответния времеви период, в неговите трудности и шансове, задава ни "тон", с който да резонираме, посока, която да следваме, за да подпомогнем себе си в подреждането и хармонизирането на вътрешния и външния ни свят, в затварянето на стари и отварянето на нови врати, в създаването и адекватното изразяване на нужните идеи, мисли, чувства, емоции и постъпки. По този начин, бидейки съответни на качеството на времето, синхронизираме това, което е вътре в нас, с това, което ни заобикаля, това, което е било и ще бъде – с това, което е. И така, на принципа на холограмата, служим не само на себе си, а и на голямото цяло, от което сме неизменна част. За да няма раздор вътре в нас и в живота ни.

Изображенията на Universal Waite Tarot DE са с любезното разрешение на Königsfurt-Urania Verlag © 1990 U.S.Games Systems, Inc./2003 AGMüller Urania.

Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта Edna.bg без разрешение е забранено.