Когато дойде време за Великден, душите ни се изпълват с радост, блаженство и трепетно очакване на пролетта и новото начало. За мнозина този период от годината е най-празничен и щастлив. И трудно ще отречем – заради събиранията с приятели, семейство, слънчевите лъчи и – разбира се, храната.
Последното обаче се превръща в проблем, когато прекалим. Макар да знаeм, че мярката е ключът към щастието за почти всичко, в празничния сезон е особено лесно да се изкушим с толкова много храна навсякъде около нас.
Обещаваме си да внимаваме, за да не прекаляваме с храната, но докато сме се увлекли в разговори и излежаване, накрая усещаме, че не се е получило.
За случаите на преяждане обаче има няколко неща, които може да направите, за да облекчите състоянието си.
Прочетете още:
- Експлозия от вкусове и цветове: Изкушенията на великденската трапеза по света
- Вижте как да отслабнете с яйца и козунаци по Великден!
- Забавно: как всяка зодия празнува Великден
- Ритуали за здраве и щастие: Какво да направим с яйцето от миналия Великден?
- Здравословната рецепта за козунак на Александра Богданска
- Време за празник: Старите легенди за великденските яйца