Да си професионален готвач, който приготвя храна за десетки хора на ден, е стресиращо, но не искаме и да си представяме напрежението да си личен готвач на кралицата на Великобритания.
Всички трудещи се в кухнята обаче може да бъдат спокойни, че няма накъде да сгафят повече, когато узнаят следната история за бивш готвач на Елизабет II. Той допуска в салатата на Нейно Величество да бъде сервиран плужек.
Така преди известно време в западните медии изплува въпросният случай и забавната реакция на кралицата към неочакваната съставка. Елизабет II откъснала страница от книгата, която използвала, за да записва реакциите си към ястията, поставила мъртвия охлюв върху листа, на който написала:
„Намерих това в салатата – можеш ли да го ядеш?“
Само може да си представяме израженията на кухненския персонал след прочитането на бележката и паниката на готвача, чието име сигурно ще си остане незнайно.
Неговият колега Дарън Макгрейди, работил за Елизабет II в продължение на 15 години, споделя, че през лятото кралицата отбягва неорганични храни и отказва всички, които не са сезонни. „Опитайте да включите ягоди през януари и тя ще задраска реда и напише да не ѝ изпращаме генномодифицирани ягоди“, разказва Макгрейди.
Той обяснява още, че кралицата записва избора си на ястия в тетрадка от червена кожа, където също отбелязва съставки, които би желала или не иска да бъдат включвани. Тя набляга на „чисти храни“ като печена риба и зеленчуци, на които вероятно дължи свежия си вид на 92-годишна възраст.
Прочетете още:
- Алкохолната диета на кралица Елизабет II
- Наръчник за кралска разходка: замъците на кралица Елизабет II
- Спомените на кралица Елизабет II: Короната винаги ми е била тежка
- Тайно писмо разкрива реакцията на кралица Елизабет след смъртта на Даяна
- Ан, принцесата в сянка - животът на единствената дъщеря на кралица Елизабет II