Овладяване на изкуството на стила за връщане в училище: Как да преминете от лятото към есента с увереност

жена есен стил
Снимка: iStock

С отминаването на летните дни и наближаването на есента – сезонът за връщане на училище, сеноси освежаващо усещане за обновяване. Това е идеалното време да рестартирате гардероба си, рутината за красота и ежедневните си навици, за да ги адаптирате в съответствие с по-хладното време и по-натоварените графици. Независимо дали сте майка, която подготвя децата за училище, учител или някой, който продължава образованието си, преминаването на стила от лятната непринуденост към структурирания уют на есента може да подейства ободряващо. Ето как да направите този преход с увереност и радост.

1. Наслоявайте като моден професионалист
Есенното време може да бъде непредсказуемо, като хладните сутрини отстъпват място на топлите следобеди. Ключът към овладяването на есенния стил се крие в наслояването. Започнете с леки дрехи, които сте обичали през лятото – като топове без ръкави, тениски или сарафани – и ги допълнете с удобни жилетки, дънкови якета или леки блейзъри.

Съвет: Изберете неутрални и земни тонове за външните слоеве, които са гъвкави и елегантни. Съчетаването на семпла лятна рокля с дълга жилетка и ботуши незабавно ви дава онази уютна есенна атмосфера, без все още да оттегляте любимите си летни дрехи.

2. Обновяване на вашата цветова палитра
Докато лятото е свързано с ярки, смели нюанси, есента изисква по-приглушена, земна палитра. Заменете пастелни и неонови цветове с по-богати, есенни тонове като бордо, маслиненозелено, синапено жълто и изгорено оранжево. Тези цветове не само се чувстват подходящи за сезона, но и ви помагат да влезете в уютното есенно мислене.

Съвет: Ако не сте готови да се откажете от любимите си летни ярки цветове, балансирайте ги с по-тъмни, по-приглушени тонове. Например съчетайте ярка лятна блуза с чифт наситено кафяви панталони или тъмносин блейзър за безпроблемен преход.

3. Обувки от първа необходимост: от сандали до ботуши
Една от най-големите промени в есенната мода е в обувките. Докато лятото е само за сандали и токчета, есента носи възможността да въведете отново ботуши и затворени обувки в гардероба си. Ботушите до глезена са страхотен универсален вариант – те изглеждат шикозно с рокли, поли или дънки и осигуряват точното количество покритие, когато времето се охлади.

Съвет: Инвестирайте в добър чифт ботуши в неутрален цвят като черни или кафяви. Те безпроблемно ще допълнят всяко облекло, от ежедневни дънки до по-изчистено офис облекло. Не се страхувайте да експериментирате с текстури като велур или кожа за допълнителен акцент.

4. Уютни текстури и материи
Когато температурата падне, ще искате да прегърнете по-топли, по-уютни тъкани. Помислете за плетива, кашмирени пуловери, вълнени палта и дори акценти от изкуствена кожа. Тези материи не само ви топлят, но и добавят измерение и богатство на вашите тоалети.

Съвет: Започнете с малко, като включите в реда си удобни шалове, плетени шапки или поли от смес от вълна. Едър плетен шал, наметнат върху светло горнище, може незабавно да издигне външния ви вид и да го направи готов за есента.

5. Актуализиране на вашата рутина за красота
Точно както гардеробът ви се променя със сезоните, така трябва да се променя и рутината ви за красота. Тъй като времето се охлади, кожата ви може да се нуждае от допълнителна влага. Помислете за преминаване към дълбоко хидратиращ крем и добавяне на серум за борба със сухия есенен въздух.

Що се отнася до грима, есента е времето да прегърнете по-топли, земни тонове. Сменете летния си коралов руж с по-наситено лилав или розов нюанс и заменете ярките си червила с нюанси като горски плодове, слива или тъмночервено.

Съвет: Опитайте меко опушено око, като използвате бронзови или кафяви сенки, които се съчетават прекрасно с уютната есенна атмосфера. И не забравяйте да поддържате ръцете и ноктите си в топ форма – изберете наситени цветове на лака за нокти като тъмнозелено, бордо или шоколадово кафяво.

6. Структурирани чанти и аксесоари
Аксесоарите играят ключова роля в повдигането на вашия есенен гардероб. Помислете за замяна на вашите летни сламени чанти с по-структурирани кожени чанти, които се чувстват излъскани и готови за сезона за връщане в училище.

Многослойните колиета, златните обеци и ефектните колани също могат да ви помогнат да издигнете външния си вид без много усилия. Тези детайли обединяват вашите тоалети, като същевременно добавят индивидуалност.

Съвет: Шаловете са типичен есенен аксесоар. Независимо дали са преметнати на раменете ви или използвани като акцент върху чантата, те добавят нотка елегантност, като същевременно осигуряват топлина.

7. Интелигентна организация и управление на времето
Сезонът за връщане в училище често идва с натоварен график, независимо дали менажирате работа, деца или и двете. Наличието на функционален, но стилен гардероб е само част от решението – организацията е ключова, за да останете уверени, докато преминавате към по-натоварените месеци.

Отделете време в неделя, за да планирате тоалетите си за седмицата. Това не само ви спестява време сутрин, но също така ви позволява да се чувствате подготвени и готови всеки ден. Инвестирането в многофункционални, лесни за съчетание и комбинирани дрехи ще направи обличането бързо и лесно.

Съвет: Дръжте под ръка няколко ежедневни тоалета за дни, когато бързате. Чифт вталени дънки, уютен пуловер и боти до глезена могат да бъдат облечени за минути, докато все още изглеждат шик и излъскани.

8. Промяна в мисленето: Прегърнете промяната
Есента не е просто време да промените гардероба си – това е шанс да пренастроите мисленето си. Тъй като графиците стават по-натоварени, важно е да дадете приоритет на грижата за себе си. Отделете време за себе си, независимо дали се наслаждавате на чаша кафе, сутрешна разходка или се отдадете на вана на свещи с аромат на есен в края на дългия ден.

Съвет: Сутрешна рутина може да зададе положителен тон за целия ви ден. Отделете няколко минути, за да дишате дълбоко, да размишлявате или да си водите дневник, преди да се потопите в ежедневните си задачи. Тази проста практика може да ви помогне да подходите към деня си с повече увереност и яснота.

Преходът от лято към есен с увереност е свързан с приемането на промените на сезона - както в модата, така и в живота. Като овладеете изкуството на наслояването, актуализиране на рутината ви за красота и организиране на гардероба и графика ви, вие ще сте готови да се справите с всичко, което сезонът на завръщане в училище ви поднесе, като същевременно изглеждате безпроблемно шик.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти