Капсулен гардероб: 10 основни неща в гардероба за заети майки

жена стил
Снимка: iStock

Сезонът на връщане в училище е вихрушка за майките, изпълнена със сутрешен хаос, гонене на часовника, работа и всичко между тях. В това натоварено време е важно да имате гардероб, който съчетава комфорт, функционалност и стил. Ключът към това да изглеждате стилни с минимални усилия е подготвянето на капсулен гардероб от разнообразни части, които работят безпроблемно заедно. Независимо дали работите, посещавате училищни събития или просто се опитвате да сте в крак с напрегнатия си график, тези 10 елемента от гардероба ще направят обличането сутрин лесно и шик.

жена стил
Снимка: iStock

1. Удобни дънки
Добрите дънки са гръбнакът на всеки ежедневен гардероб. Изберете стилове, които имат малко еластичност за комфорт, но все пак предлагат структура, като тесни дънки с висока талия или прави кройки. Тъмните нюанси са страхотни за гъвкавост - те могат лесно да преминат от небрежно училищно бягане към следобедна среща само със смяна на аксесоарите. Търсете марки, които предлагат гъвкави кройки без компромис със стила.

2. Меки тениски
Висококачествената тениска е задължителна за заетите майки. Неутралните тонове като бяло, черно и сиво могат да се смесват и съчетават с почти всичко в гардероба ви. Изберете тъкани като памук или модални смеси за мекота и издръжливост. Можете да ги поставите под блейзъри, якета или жилетки за по-изчистен вид.

3. Шикозни маратонки
Удобните обувки са от съществено значение, когато сте постоянно в движение, но това не означава, че трябва да жертвате стила. Белите или неутрални маратонки са идеални, защото се съчетават добре с всичко - от рокли до дънки. Изберете класически, минималистичен дизайн, който предлага едновременно стил и поддръжка, което ги прави лесни за носене през целия ден.

4. Наслояване на жилетки или пуловери
Леката жилетка или пуловер са идеални за променящото се време, което идва с есента. Изберете нещо в неутрален или приглушен тон, така че да допълва различни тоалети. Дълъгите жилетки са особено приятни и могат да добавят изчистен щрих дори към най-небрежното облекло, като същевременно са чудесни за наслояване върху тениски или потници.

5. Удобни, но стилни маратонки за джогинг
За онези дни, когато комфортът е от ключово значение, но все пак искате да изглеждате добре, маратонките за джогинг са вашият най-добър приятел. Потърсете джогинг обувки, изработени от меки материали като памук или трико. Съчетайте ги с тениска и маратонки за спокойна, но стилна визия, която е подходяща за всичко - от магазин за хранителни стоки до вземане в училище.

6. Класическа риза с копчета
Изчистената риза с копчета е друга важна част от гардероба, която предлага гъвкавост. Независимо дали предпочитате класическа бяла риза или опция от шамбре, те могат лесно да се обличат нагоре или надолу. Пъхнете го в любимите си дънки за небрежен шикозен вид или го сложете под пуловер, когато времето захладнее. Запретнете ръкави за още по-спокойно усещане.

7. Миди рокли
Миди роклята е идеална за дните, когато искате да изглеждате шик с минимални усилия. Изберете плавни, удобни стилове, които позволяват лесно движение. Неутралните щампи като райета или цветя придават финес, без да надделяват върху външния ви вид. Комбинирайте с маратонки за непринудено настроение или сменете боти до глезена за по-елегантен външен вид.

8. Изящен блейзър
Добре използваният блейзър е чудесен начин незабавно да издигнете всеки небрежен тоалет. Сложете го върху тениска и дънки и изведнъж сте готови за училищна среща или обяд с приятели. Придържайте се към класически цветове като черно, тъмносиньо или сиво за гъвкавост и помислете за овърсайз модел за по-модерен и лесен външен вид.

9. Стилна чанта през рамо
Правилната чанта може да направи всичко различно, а елегантната чанта за кръст е едновременно функционална и модерна. Държи ръцете ви свободни - идеален за жонглиране с деца, чанти и ключове за кола. Изберете такава, която е достатъчно голяма, за да побере най-важните вещи, но не толкова голяма, че да ви тежи. Вариантите от кожа или изкуствена кожа в неутрални тонове са универсални и елегантни.

10. Аксесоари 
Аксесоарите са лесен начин да внесете малко индивидуалност във всяко облекло. Помислете за изискани огърлици, прости обеци или гривни, които могат да се подреждат една върху друга. Шаловете също са фантастичен начин за напластяване през по-студените месеци, добавяйки текстура и цвят към облеклото. 

жена стил
Снимка: iStock

Съвети за оформяне на бързи тоалети:

Придържайте се към неутралните тонове: Изградете своя капсулен гардероб около неутрални тонове като черно, бяло, сиво и бежово. Тези цветове са лесни за смесване и съпоставяне, което ви спестява време, когато решавате какво да облечете.
Инвестирайте в гъвкавост: Изберете артикули универсални артикули като класически блейзър или добър чифт маратонки. Универсалните артикули увеличават възможностите за гардероб с по-малко артикули.
Планирайте предварително: Подредете тоалетите си предната вечер. Този прост навик може да ви спести ценни минути сутрин, гарантирайки, че се чувствате уверени дори в натоварените дни.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти