Интерактивни игри и упражнения помагат на учениците по всеки предмет

Интерактивни игри и упражнения помагат на учениците по всеки предмет
Снимка: iStock/Getty Images

Дойде 15 септември – една от най-важните дати през годината и за родителите, и за децата, и за учителите. Вълнението и отговорността към учебния процес е споделена между всички нас, като участници в образователния процес, и тъй като понякога тази отговорност е прекалено голяма, имаме нужда от малко подкрепа, за да стане учебният материал още малко по-интригуващ, забавен и достъпен.

Точно тази цел са си поставили и от издателство „Клет България“, чиято образователна платформа iZZI за поредна година ще протегне ръка към децата и техните родители, предлагайки им различна и модерна образователна среда.

iZZI е добре позната на много хора, но за тези, които още не са я тествали, сега е моментът да се запознаят с множеството полезни функции в нея.

Снимка: iStock/Getty Images

Като начало, трябва да знаете, че образователната платформа осигурява достъп до всички учебници от 1. до 12. клас, както и дигитално съдържание по всички изучавани предмети. Платформата е безплатна за употреба за учениците от 1. до 3. клас и от 8. до 12. клас, които се обучават по учебници с марките „Анубис“, „Булвест 2000“, „Изкуства“ или „Клет“.

В допълнение потребителите имат на разположение и множество (над 500) електронни учебници, одобрени и съобразени с изискванията на МОН, както и различни интерактивни помагала и материали за работа в клас и/или самоподготовка.

Снимка: iStock/Getty Images

И за да е наистина полезна и в крак с изискванията на днешните ученици, тя осигурява нов подход към преподаването, който привлича интереса на децата и прави усвояването на материала много по-интригуващ процес.

Какво да очаквате от учебните материали?

Основно – да са много по-интересно представени, благодарение на уникалната онлайн образователна среда. Децата ще ползват и различни помагала и интерактивни игри, които ще им помагат в изучавания предмет, а също и симулации, видеоматериали, 3D модели, визуализации, интерактивни панорами и карти, аудиофайлове, текстове, изображения и какво ли още не. Учебниците в платформата са, разбира се, в електронен вид и са обогатени с разнообразни образователни инструменти.

iZZI дава възможност на учителите да избират между различни учебни материали с методическа подкрепа, а имат достъп и до отговори на задачи и учителски презентации. В образователната платформа има опция за виртуална дъска и създаването на виртуални класове, както и за проследяване на напредъка на всеки ученик.

Снимка: iStock/Getty Images


За учениците пък е приятел, който помага в самоподготовката по завладяващ начин. Образователната платформа iZZI е удобна за използване на различни устройства – мобилен телефон, таблет, лаптоп, стационарен компютър, така че ученикът да преценява сам къде му е най-удобно да се подготвя.

Родителите пък могат да разчитат на моментална обратна връзка при решаването на задачи, а най-големият плюс е в усещането, че детето ти изпитва удоволствие от учебния процес, което платформата прави възможно благодарение на съвременния интерактивен начин на преподаване.

Образователната платформа iZZI предоставя още едно улеснение на учениците – възможността лесно да се снабдят с дигитализиран и обогатен вариант на тетрадките и помагалата по различните предмети в училище. Тетрадките ПЛЮС дават именно тази възможност за съчетаване на традиционната тетрадка с безграничните възможности на електронната среда iZZI. Издателство “Клет България” е превърнало обикновената тетрадка в онлайн образователен инструмент за качествена и пълноценна подготовка по всеки предмет от 5-ти до 10-ти клас.

Снимка: iStock/Getty Images


С тях учениците могат да разчитат на компетентностно ориентиран подход при представяне на учебното съдържание, интерактивни задачи и игри, различни методи на обучение, междупредметни връзки и разнообразни други функции, съобразно вида предмет и в кой клас се изучава – задачи от типа PISA, инфографики и таблици и други.

В комбинация iZZI и Тетрадки ПЛЮС са мощен инструмент в ръцете както на учениците, така и на учителите, осигурявайки модерна, интерактивна среда за усвояване на знания във всички класове на българската образователна система. На родителите пък образователната платформа iZZI дава спокойствието, че всичко, в края на краищата, ще бъде наред – хем детето ще е научило всичко, хем ще му е било и интересно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти