Катето Евро

Автор на Edna.bg

Аз съм Катето Евро и съм актриса. Аз съм жена на прехода в буквалния и преносния смисъл. Докато преживявах прехода към комунизма, срещнах много хора, харесах много места, омъжих се и родих син. Сега, в дългия преход към капитализма, имам работата си, семейството и приятелите си. Имам прекрасен дом с голяма градина. Обожавам да се занимавам с отглеждането на живот – градината ми е пълна с цветя, дървета и зеленчуци, за които се грижа сама. Имам две кучета – Боно и Амая. Имам и пагал. Казва се Джако. Аз съм Катето Евро – една жена на средна възраст, която е щастлива с това, което има. Една жена, която има какво да ви разкаже.

Рецептите на Катето Евро: Фаршировани яйца

Една от причините да направя кулинарната книга "Тетрадка за рецепти и спомени" е, че много мои приятелки ме питат какво да приготвят за хапване,когато хладилникът е празен. Винаги може да се измисли ...

23.02.2017 | (0) | (8098)

Техниката за точени кори на Катето Евро

Повечето жени, които ме питат за домашно точени кори, споделят, че е много трудно да се точи. Според мен даже никак не е сложно, просто трябва желание и практика - разбира се! Аз още от малка наблюдавах майка ми,...

16.02.2017 | (3) | (8348)

Рецептите на Катето Евро: сладкиш "Чорлавата Кейт"

Винаги ще си спомням ароматите, които се носеха в нашия дом от сладкишите на майка. Всяка сутрин имахме на закуска пържени филийки, бухтички или мекички или някакви вкусни неща покрити със сладко и пудра захар. Много ...

03.02.2017 | (0) | (12562)

Рецептите на Катето Евро: салата от червено цвекло с ретро горчица

В моето семейство, което се състоеше от мама, баба и дядо и брат, никой не пиеше алкохол, най-много дядо да пийне чаша червено винце. Салатите, които мама приготвяше, бяха типичната шопска с хубави домати и сирене, или ...

27.01.2017 | (0) | (11320)

Рецептите на Катето Евро: зрял боб в гърне

Моя дядо Петър, който ме е отгледа, държеше много на храната, искаше да му се приготвят минимум по 4-5 ястия на ден. Както вече съм казвала за него, не уважаваше постните храни - казваше им - гарнитура, но обичаше да...

20.01.2017 | (2) | (8824)

Рецептите на Катето Евро: царевична питка

Спомените ми от детството са винаги ароматите от кухнята на баба и мама. По всякакви поводи у нас се печеше хляб. За сватби, погребения, рождени дни с повод и без повод! На нас, децата, винаги ни даваха по малко тесто,...

13.01.2017 | (0) | (8733)

Рецептите на Катето Евро: ориз с месо по дядова рецепта

Израснала съм в патриархално семейство, в което жените готвеха. Храната беше едно от най важните неща,тя ни събираше на маса цялото семейство. Бяхме голяма рода и на всички празници,се готвеше много и,когато седнем да ...

16.11.2016 | (3) | (23406)

В 5pm идиотът в нас се пробужда

Припомняме ви една любима и незабравима Колонка на Катето Евро (бел. ред.) Пет следобед е. Искам да се прибера вкъщи. Искам да си взема един душ от лепкавия ден. Искам да ми е уютно, да сготвя вкусно и да разпусна с ...

04.11.2016 | (65180)

Крем питата на Катето Евро

Както вече съм ви казвала - у дома се правеха много сладкиши. Спомням си, че за всички празници и тъжни поводи майка ми правеше точена баница и крем пита, които така и не можах да приготвя, като нея. Винаги съм...

26.09.2016 | (0) | (10353)

Рецептите на Катето Евро: Прасковен пай с маслена коричка

Искам да ви разкажа за страстта ми към сладкишите. Любовта ми към тях дойде, когато бях на около 17-18 години. Спомням си сутрините, в които се събуждах от аромата, влязъл без да иска под процепа на моята стая....

29.08.2016 | (1) | (11184)
1|2|3|>

Най-новото от Edna.bg

Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта Edna.bg без разрешение е забранено.