Време за промяна: как завръщането на Сатурн преобръща живота ви

В своята натална карта всеки от нас има позиция на планетата Сатурн в определен зодиакален знак според момента, в който е роден. Вашият знак в Сатурн разкрива как подхождате към тежката работа, доколко сте способни да бъдете дисциплинирани и с какви кармични преживявания ще трябва да се сблъскате в този живот.

Сатурн е нашият строг учител, който може да постави на изпитание зрелостта ни. Тази планета понякога се счита за страшна. Това е така, защото има силата да използва болката като средство, за да привлече вниманието ни върху това, за което трябва да се погрижим и да ни покаже накъде трябва да продължим да се развиваме.

В астрологията Сатурн представлява бащинската фигура, която задава правила, задължения, амбиция и известна дисциплина в живота ни. Тези правила имат за цел да помогнат на всички зодии да разберат по-добре тайните на света.

Сатурн завръщане
Снимка: iStock

Сатурн преминава от един на друг знак на всеки две – две и половина години. Затова са му необходими 27-29 години, за да обиколи всички зодиакални знаци и да направи един пълен транзит около Слънцето.

Завръщането на Сатурн е астрологичен транзит, при който Сатурн се връща на същото място в небето, което е заемал в момента на вашето раждане. Т.е. планетата вече е пропътувала през целия зодиак и е разположена отново в знака на вашия натален Сатурн. Тогава вие преживявате т.нар. Сатурново завръщане.

Ако например сте родени между 11 ноември 1988 г. и 6 февруари 1991 г., вашият Сатурн е в знака на Козирога. Последният период, в който Сатурн е направил завръщане в Козирог е между 19 декември 2017 г. и 21 март 2020 г.

На 7 март тази година пък Сатурн ще направи движение от знака Водолей (където с малки прекъсвания е бил между 6 февруари 1991 г. и 28 януари 1994 г.) към Риби. Това значи, че след тази дата ефектът от Сатурновото завръщане ще бъде усетен от родените между 28 януари 1994 г. и 6 април 1996 г., когато планетата за последно е била отново в Риби.

Завръщането на Сатурн се случва веднъж на всеки 27-30 години и носи със себе си големи житейски промени и събития.

Ето как може да ги разпознаете и как се променя живота ви в този период:

5 начина, по които завръщането на Сатурн променя живота ви

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол