Необходими продукти:
500 г дребни пресни картофи
500 г земна ябълка (гулия)
250 г чери домати
150 г маслини „Каламата“ (без костилки)
50 мл зехтин
4 скилидки чесън
1/2 лимон
1 стрък салвия
1/4 връзка пресен магданоз
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Картофите и гулията се измиват и се режат на шайби.
Слагат се в тава, овкусяват се със зехтина, сол, черен пипер, накълцаните чесън и салвия, и се разбъркват.
Пекат се 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, без вентилатор.
Добавя се измитият и нарязан на шайби лимон и се пече още 20 минути. Изваждат се от фурната. Оставят се леко да се охладят.
След това се смесват с доматите, разполовените маслини и накълцания магданоз.
Разбърква се и се сервира.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още по темата:
Защо пресните картофи са по-полезни от старите
Пет рецепти с картофи
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Запечени картофи със сирене
Картофи със сирене на фурна