Ритуали за щастие: Как да извлечем най-доброто за себе си от лятното слънцестоене?

Началото на новия сезон отскоро е тук, така че нека празнуваме!

Лятното слънцестоене през 2024 г. настъпи на 20 юни, отбелязвайки най-късата нощ и най-дългия ден в годината, тъй като Северното полукълбо официално преминава от зима към лято.

Има редица начини да отпразнувате събитието, независимо дали чрез физически традиции или астрологични ритуали и прояви. Всъщност пристигането на лятото се приветства от векове и датира от нашите предци в древни времена.

Лятното слънцестоене се празнува по различен начин по света чрез уникални празненства и чествания, като прочутото събиране в Стоун Хендж в Англия, за да наблюдаваме слънцето през хилядолетните паметници. Празници, огньове, пикници и традиционни песни са няколко други начина, по които се почита смяната на сезона.

стоунхендж
Снимка: iStock

В допълнение към културните практики, астрологът Евън Натаниел Грим разказва пред People за няколко начина да се възползвате максимално от енергията на лятното слънцестоене, водеща до астрономическото събитие и през следващите месеци.

 

„Време е наистина да се радваме и да отпразнуваме своите постижения, своята автентичност и да изразим себе си творчески“, казва той.

Защо? „Защото слънцето представлява този дух, тази жизненост и тази енергия“, обяснява Грим. „Носи светлина, просветлява ни, елиминира и ни дава тази сила... като възкресение.“
 

Тази енергия е особено вярна в сравнение със зимното слънцестоене, студеният и тъмен аналог на лятното слънцестоене.

 

„След зимното слънцестоене започваме да се изкачваме обратно към придобиване на повече самосъзнание и постигане на самоусъвършенстване“, казва той. „Лятното слънцестоене е този връх в светлината.“
 

Астрологът Евън Натаниел Грим казва пред People, че смяната на сезона носи „наистина хубав момент за размисъл върху последните шест месеца“.

Какво да очаква всяка зодия през ЮЛИ 2024

За мнозина новогодишните обещания са създадени около зимното слънцестоене точно преди началото на 2024 г. Грим казва, че сега е страхотно време да анализирате тези цели и да отбележите какво сте постигнали и какво можете да направите, за да ги постигнете, ако не сте.

Докато празнуваме, Грим казва, че трябва да „мислим за следващите шест месеца и къде искаме да бъдем до следващото зимно слънцестоене“. Той добавя: „Винаги има повече място за растеж.“ Освободете това, което не е част от вашите дългосрочни цели.

Ягодовата луна през 2024 ще подслади живота на тези 4 зодии

Докато отразяваме и прецизираме целите си от последните шест месеца, Грим казва, че лятното слънцестоене също е време да се „освободим от нещата, от които не се нуждаем, за да продължим да пътуваме напред с наистина ясно усещане за директност и цел“ в живота си.

Слънцето, казва Грим, е „в голяма степен свързано с нашето автентично аз, което сияе“. Следователно лятното слънцестоене може да символизира еталон в живота ни, за да определим от какво трябва да се „откъснем“, така че нашето „автентично аз да може да бъде постоянно виждано“.

В деня след лятното слънцестоене, Грим предлага "освобождаване на неща, които не са в съответствие с нашите дългосрочни цели". Той нарича това „ритуал за освобождаване“, през който можем „да преминем въз основа на това, към което сме естествено привлечени и привлечени“ като индивиди.Психическото организиране на вашите цели от последните шест месеца и визуализирането на това, което бихте искали да постигнете през следващите шест месеца, са два начина да се възползвате от енергията на лятното слънцестоене, въпреки че Грим казва, че физическото записване на вашите цели и прояви е друг ритуал, който да използвате.
 

„Моята препоръка за лятното слънцестоене би била да си вземете дневник и да размишлявате назад върху последните шест месеца – и ако имате тези новогодишни резолюции, погледнете ги“, казва той. „Какви бяха те преди шест месеца и оценете от тази гледна точка. На път ли сте или не? Какво трябва да промените, за да продължите да растете?“ той предлага да се запитате.
 

Въпреки че Грим казва, че този ритуал вероятно ще бъде „еднакъв“ за всички, независимо от вашия зодиакален знак, той казва, че е важно да отбележите вашия „изгряващ знак“ и вашия „знак на слънцето и луната“. Той обяснява: "Защото там имате мощно освобождаване."

Също така е важно да се отбележи, че луната през юни ще бъде пълнолуние в Козирог, което Грим смята за „положително“ време за тази практика, защото това е зодиакален знак, който хвърля светлина върху „обществената идентичност“. Той казва: "Нещата, които пускате, наистина ви подготвят за успех в дългосрочен план."

За щастие тази година ще преживеем две пълнолуния в Козирог (второто изгряване на 21 юли). Грим казва, че ще имаме "два опита" да "освободим" и "изчистим" енергията, която не е в съответствие с нашите цели

Направете си списък за изгаряне

Създаването на „списък за изгаряне“ е друг „много често срещан ритуал за освобождаване“, според Грим, хората практикуват около смяната на сезона. „Лятното слънцестоене е краят на самосъзнанието“, казва той.


„Това е просто онзи радостен момент, в който осъзнаваш, че не е нужно да калибрираш самоличността си според това, което другите хора мислят или кой според тях трябва да бъдеш“, добавя той. Плюс това, това е страхотен метод, дори ако „не знаете вашия изгряващ знак“ и все пак искате да увеличите максимално енергията на слънцестоенето.
 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти