Ретрограден Меркурий: Как да се подготвите за следващия период през 2024 г.

Ретроградният Меркурий е астрономически феномен, който се случва три до четири пъти годишно. В този период планетата изглежда, че се движи назад спрямо Земята, но всъщност това е оптична илюзия, причинена от разликата в орбиталните скорости на Земята и Меркурий. Въпреки че това явление е лесно обяснимо от научна гледна точка, в астрологията се свързва с множество негативни последици. Смята се, че ретроградният Меркурий влияе върху комуникациите, технологиите, пътуванията и дори отношенията между хората.

Тази идея е вдъхновена от символиката на Меркурий като планета на общуването, интелекта и пътуванията. Когато Меркурий навлезе в ретроградност, според астрологията тези области на живота могат да бъдат засегнати. Много хора докладват за проблеми с комуникацията, неразбирателства в личните и професионални взаимоотношения, както и за неизправности на устройства и системи, като компютри и автомобили.

Какво да правим и какво да не правим по време на ретрограден Меркурий

Защо ретроградният Меркурий привлича толкова много внимание?

През годините все повече хора започнаха да асоциират ретроградния Меркурий с трудни периоди и да търсят начини да избегнат неговото въздействие. Вярващите в астрологията смятат, че ретроградността е време за размисъл, преоценка и внимание към детайлите, за да се минимизират потенциалните проблеми.

Какви са ключовите дати на ретроградния Меркурий през 2024 г.?

2024 година е особено динамична в астрологичен план, тъй като наблюдаваме цели четири ретроградни периода на Меркурий – една допълнителна ретроградност в сравнение с обичайните три. В тези моменти е добре да бъдем по-внимателни при взимането на важни решения, както и да очакваме възможни технически проблеми или неразбирателства в комуникацията.

5 метода за отърсване от стреса по време на ретрограден Меркурий

Ето в кои периоди планетата беше и ще бъде ретроградна тази година:

13 декември 2023 г. – 1 януари 2024 г.: Тази ретроградност започна през 2023 г. и приключи в началото на 2024 г.

1 април – 24 април: Меркурий беше ретрограден в знака на Овена, който носи импулсивност. Този период бе предизвикателен за всички, които предпочитат бързи решения.

4 август – 27 август: Този период на ретроградност започна в знака на Лъва и премина в Девата.

25 ноември – 15 декември: Последният ретрограден период на годината ще бъде под знака на Стрелеца, който управлява пътуванията, философията и дългосрочните планове. Може да се появят предизвикателства, свързани с пътувания или лични цели. Това е моментът, в който е добре да се преразгледат по-големите планове за бъдещето.

Хороскопът за СЕПТЕМВРИ

Не бива да се забравя, че ретроградният Меркурий не винаги е само негативен феномен. Той също така предоставя възможности за вътрешен растеж, самоанализ и преоценка на важни аспекти от живота ни. Тези периоди ни подканват да забавим темпото, да направим равносметка на случилото се и да помислим как можем да подобрим различни области от живота си.

Как ретроградният Меркурий може да повлияе на връзките и комуникацията?

Една от най-силните асоциации с ретроградния Меркурий е неговото влияние върху взаимоотношенията и комуникациите. Много хора споделят, че през тези периоди се наблюдават повече неразбирателства и конфликти, особено в романтичните връзки. Причината за това може да се крие в трудностите при ясно и ефективно изразяване на мисли и чувства.

Четирите зодиакални знака, които завършват 16-годишния кармичен цикъл в края на 2024

Когато Меркурий е ретрограден, често сме по-склонни да бъдем разсеяни, да допускаме грешки в комуникацията или да преживяваме неочаквани ситуации. Например, нещо, което искаме да кажем, може да бъде интерпретирано погрешно, което да доведе до спорове. За да се избегнат подобни проблеми, е важно да сме търпеливи и да обмисляме внимателно какво и как комуникираме.

Експерти съветват да се избягват важни разговори или решения, свързани с връзките, докато Меркурий не излезе от ретроградност. Това включва вземане на решения за раздяла, годеж или други значими събития в личния живот. Вместо това, използвайте този период за преоценка на това, което наистина искате от взаимоотношенията си.

Прочетете още: 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти