Ретрограден Юпитер в Близнаци: Как ще се отрази на всяка edna от нас?

Ако само думата "ретрограден" има тенденция да ви напомня за всичко, което се обърква, далеч не сте сами. Астрологичното явление има голяма репутация на сеещ хаос. Но истината е, че всяко небесно тяло - извън луната и слънцето - се движи ретроградно, а следващият е Юпитер, планетата на изобилието, късмета, знанието, философията, мъдростта и късмета. Най-голямата планета в нашата слънчева система, наричана в астрологията великият бенефик, има склонност да хвърля лупа върху всичко, което докосне. И когато достигне годишната си ретроградност - която този път ще се случи от сряда, 9 октомври до вторник, 4 февруари 2025 г. - ни се дава специална възможност да отидем навътре и да култивираме лично израстване. Ето как да се възползвате максимално от този годишен транзит. Ето какво трябва да знаете.

Хороскопът за ОКТОМВРИ

Какво е ретрограден Юпитер?
За да разберете ретроградния Юпитер, помислете как функционира Юпитер, когато се движи директно - известен още като напред - през зодиака. През по-голямата част от годината Юпитер служи като планета на разширяване и усилване, усилвайки звука на всичко, с което влезе в контакт – независимо дали това са силните емоции на пълнолуние или способностите ви да отидете на прилеп за повече признание в работата когато минава през сектора на вашата кариера. Юпитер също ви насърчава да поглъщате знания, да изследвате различни култури и философии, да придобивате мъдрост и да се стремите към висше образование. И що се отнася до тази масивна планета, по-голямото е по-добро - за добро или за лошо. Например, влиянието на Юпитер може да ви подтикне да отхапете повече, отколкото можете да дъвчете, да преувеличавате или да се борите да поставите или задържите граници.

Планетата на късмета отнема около година, за да премине през знак и 12 години, за да направи един цикъл през зодиака. Като се има предвид това темпо, неговите ретрогради не се усещат толкова остро, колкото тези на по-бързо движещите се планети като Меркурий, Венера или Марс, но те не са толкова мъгливи, колкото, да речем, ретроградите на Уран, Нептун и Плутон. Вероятно ще почувствате най-силно ефекта от Юпитер, който изглежда се движи назад от нашата гледна точка тук на Земята, когато взаимодейства тясно с вашата рождена карта. За тази ретроградност проверете дали имате някакви разположения или основни ъгли (което означава вашето слънце, луна, изгряваща и т.н.) между 11 до 21 градуса на променлив знак (това са Близнаци, Дева, Стрелец и Риби).

Какъв е ретрограден Юпитер 2024 в Близнаци?
На 25 май 2024 г. Юпитер влезе в Близнаци, променливия въздушен знак, където ще остане до 9 юни 2025 г., когато ще се премести в Рак. Близнаци се управляват от Меркурий, планетата-пратеник, която контролира събирането и споделянето на информация, транспорта и технологиите и е свързана с Третия дом на комуникацията, така че тъй като щастливият Юпитер премина през знака на Близнаците, той засили фокуса ни за всички неща, стимулиращи психиката, социални, технически и медийно разбираеми. И тъй като Юпитер информира как можете да привлечете изобилие, да бъдете по-интелектуално любопитни, ориентирани към хората и комуникативни са ключът към по-големите награди от края на май.

Въпреки това, по време на четиримесечната ретроградност на Юпитер ще бъдем принудени да изследваме тези теми по един по-вътрешен, емоционален, психологически и себеотразяващ начин. Вместо да разширява аспектите на вашия външен свят, като вашите взаимоотношения, заплата или ежедневие, ретрограден Юпитер ще подкрепи прилив на медитация относно това как можете да внесете още повече късмет, изобилие и лично израстване във всяка област от живота (и дом във вашата карта ) великият бенефик влияе. Ще можете да намалите мащаба и да получите по-добро усещане за голямата картина, за да промените, приспособите и изтънчите своя план за игра на проявление. Например, ако сте се борили за повишение, може да направите равносметка на „защо“ зад вашата амбиция и къде искате да бъдете не само след няколко месеца, но и след години.

 Как ще се отрази на всяка edna от нас?

Ретрограден Юпитер в Близнаци: Как ще се отрази на всяка edna от нас?

 

Прочетете още: 

Ретрограден Юпитер в Близнаци: Как ще се отрази на всяка edna от нас?

Астро

Астрология

Ретрограден Юпитер в Близнаци: Как ще се отрази на всяка edna от нас?

Ако само думата "ретрограден" има тенденция да ви напомня за всичко, което се обър...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти