Добре познатият ни оцет, който ежедневно използваме в кулинарията, има още редица приложения, както сме ви писали неведнъж.
Първите свидетелства за неговата употреба датират от 5000 години пр. Хр.
Добивали са го от ферментирало вино. Той е бил използван най-вече в медицината, но и като надежден консервант още по време на една от най-старите цивлизации - Вавилонската.
Почитан е и в древна Гърция. Хипократ го е предписвал като лек срещу плеврит, треска и запек.
Египтяните го използвали като антибактерицидно средство. Когато оцетът бил комбиниран с мед, древните го считали за невероятно лекарство против кашлица.
За какво го използваме основно днес? Възможните му употреби никак не са малко.
Вижте, за някои 100% не сте чували >>>
Още за домашните вълшебни продукти