Оказва се, че редовното хапване на авокадо и заливането на салатите със зехтин увеличава шанса за зачеване чрез ин витро.
Храните, характерни за средиземноморската кухня, помагат при лечението на безплодие.
Ново изследване е открило, че мононенаситените мазнини, които се съдържат в ядките, слънчогледовото олио и зехтина, са много подходящи за дами, които искат да станат майки.
Проучването е установило, че шансовете жена, подложена на ин витро да зачене, след като е увеличила консумацията на мононенаситени мазнини, са три пъти по-високи, отколкото ако не приемат подобен вид мазнини.
Учените са убедени, че тези мазнини, за които вече се знае, че защитават сърцето, могат да помогнат и за насърчаване на плодовитостта при дамите.
Професор Джорд Шаваро – водещ на изследването, споделя:
"Най-добро за ядене е авокадото, тъй като е истински богато на мононенаситени мазнини, докато нивата на другите видове мазнини в него са ниски.“
Изследването е обхванало 147 жени, които са били разделени на групи и всяка група е приемала различни видове мазнини.
Професорът обобщава, че различните видове мазнини имат различни ефекти върху биологичните процеси в организма, включително и върху репродукцията.
По-мазните риби като сьомга и риба тон, които са богати на омега-3, също са препоръчители.
Идея за закуска с авокадо вече сме ви давали, може да си я припомните тук!