Джинджифилът е истинско природно богатство. Той е мощен антиоксидант, действа противовъзпалително, повишава имунитета, върши чудесна работа и в домашната козметика, а освен това е много ароматен и се използва широко в кухнята.
Коренът от джинджифил има широко приложение, а ако още не сте се запознали с чудесните свойства на това растение и не го използвате, ние ще ви предложим няколко начина как да го включите в кухнята си.
В печива
Джинджифилът е чудесна добавка за редица печива – кекс, сладък хляб, курабийки и т.н. Важно е само да внимавате с дозата, защото ароматът и вкусът на подправката са доста силни.
В марина
Ако сте хапвали суши, няма как да не сте опитвали маринования джинджифил, който се поднася заедно с хапките. Той придава чудесен аромат и вкус на всякакъв вид суши. Може да го мариновате и в домашни условия и да го слагате към различни салати.
Сварен
Отвара от джинджифил е истинско спасение за болното и възпалено гърло! Не забравяйте това и следващия път, когато имате проблеми с гърлото, първо пробвайте чай от джинджифил и след това, ако не ви помогне, се насочете към аптеката за сироп и хапчета.
На коктейл
Има редица коктейли с джинджифил. Той е предпочитан именно заради силния си и опияняващ аромат. Съчетава се чудесно с водка, а има и джинджифилова бира.
Крем
Преди време ви бяхме предложили чудесна рецепта за джинджифило крем. Може да си я припомните тук.
Смело експериментирайте с тази подправка и ни се похвалете вие как използвате джинджифила! Всякакви рецепти може да споделяте на edna@netinfocompany.bg