Бързаме насам-натам из ритъма на живота и всичко, което ни пести време е добре дошло в нашия делник и празник. Но както знаем, всяка претупана работа си има своите недостатъци, какъвто е и случаят с полуфабрикатите. Нека обаче се опитаме поне малко да смекчим вредата им.
* Повечето продукти от графата на т.нар. "бързи храни" се подлагат на пържене, но вие импровизирайте и сложете пакета с бланширани картофки не във фритюрника, а във фурната (като преди това леко ги размразите).
* Какво е храната без подправките, които я придружават. Сосовете са особено предпочитани за овкусяване на полуфабрикатите, затова изберете един от по-полезните видове като горчицата.
* Когато подбирате такъв тип продукти, за предпочитане е да купувате тези, които са с по-малко съдържание на захар и мазнини.
* Начинът, по който се приготвя едно ястие е от основно значение за неговия вкус и здравословно качество. Така че след като ще е похапвате нещо по-калорично, поне се постарайте да го изпечете, а ако готвите полуготово месо, то фурната и грилът са чудесен вариант, с който апетитните му свойства ще се запазят в прилични граници.