Консумирането на храни, богати на витамин Е, може да ни предпази от рак на черния дроб, споделят медици от Шанхайския онкологичен център.
Сред тези суровини се нареждат бадемите, фъстъците, сушените кайсии и кедровите ядки, като всички те трябва да се приемат в суров вид, разбира се.
Също така витамин Е намалява риска от сърдечносъдови заболявания и увреждане на зрението.
В изследването са участвали 133 хиляди души, от които 267 вече са били диагностицирани с чернодробен рак.
Статистиката показва, че 54% от световните случаи на този вид онкологично заболяване се падат на Китай, а останалата половина се разпределя най-вече сред икономически развитите нации.
След дълго събиране и анализиране на пациентските данни, се оказало, че хората, включващи редовно в менюто си продукти с високо съдържание на витамин Е, по-рядко развиват рак на черния дроб, който се нарежда на трето място по смъртност сред всички останали туморни заболявания.