
Овкусяването на една салата е най-важното, за да се превърне тя в истински кулинарен шедьовър.
Не е нужно да сте майстори готвачи, за да създадете апетитен сос за салатата си.
Ще ви предложим една лесна рецепта, предложена от Fitsugar.com, за овкусяване на пресни зеленчуци.
Необходими са ви:
*2-3 скилидки чесън (най-добре намачкани, но може и ситно нарязани)
*половин или повече супена лъжица дижонска горчица (точното количество зависи от вашите вкусови предпочитания)
*една лъжица пресен лимонов сок
*три лъжици екстра върджин зехтин
*смлян черен пипер и сол на вкус
Комбинирате всички съставки в подходящо бурканче или шише.
Разклащате много добре, за да се получи еднородна смес и нанасяте върху салата колкото е необходимо, за да я овкусите.
Още една интересна рецепта за заливка за салата с малини и оцет можете да откриете ТУК.