
Лилия Огнянова
Голям син домат – това е алтернативното обяснение що е то патладжан. Този интересен зеленчук е наричан и "дяволска ябълка" и в началото на съществуването си никой човек не си е помислял да го яде.
Патладжанът започва своя път от Африка, за да се озове в един момент в Югоизточна Азия, а оттам и по целия свят. Към момента той присъства в кухнята на почти всички народи, включително и в нашата традиционна българска.
Защо наричаме патладжана точно "морав пътешественик", можете да си припомните тук. След което можете да разгледате някои от най-добрите рецепти с патладжан, които сме ви селектирали, да си изберете някоя и да я приготвите за вечеря
♥ Пълнени патладжани с орехов сос
♥ Крем супа от чушки и патладжани
♥ Баница с патладжани и сирене
♥ Тортички от патладжан и пушен кашкавал
♥ Канапе от патладжани с домати