Основен фактор във всяка диета е количеството и хранителността на продукта т.е. неговата способност да утолява глада. Ако сте се уморили и все по-трудно ви се услаждат зеленчуците и плодовете, ето как можете да разнообразите менюто си, според здраве.bg.
1. Супите са превъзходна съставна част от основното хранене, но могат да се употребяват и когато ни се иска просто да похапнем на воля. Обърнете внимание основно на пилешките, зеленчуковите и доматени варианти.
2. Натуралният шоколад съдържа полезния за сърдечносъдовата система манган, а също и антиоксидантите от групата на флавоноидите, които притежават ясно изразено противовъзпалително действие. Натуралният шоколад влияе позитивно върху работата на мозъка, но трябва да се приема в умерени количества, все пак.
3. Кашкавалът отсъства от повечето диети поради факта, че съдържа много мазнини. Не трябва да се забравя обаче, че той е добър източник на белтъчини. За да го консумираме, без да вредим на фигурата си, би било ефикасно да го ядем в компанията на няколко резена ябълка.
4. Говеждото месо съдържа белтъчини, малко мазнини и много минерали, сред които е и желязото. Главното правило в случая е този месен продукт да се комбинира не с макарони или картофи, а с други зеленчуци.
5. Нарът може да бъде определен като плод №1 в борбата със свободните радикали. Чудесен е и под формата на сок.
6. Физалисът е растение, имащо родствена връзка с любимите ни домати, но е много по-малко като размер, има жълтозелен цвят и притежава особен аромат и кисел вкус. Най-често се добавя към салати или се приема самостоятелно. От него се вари и апетитно сладко.
7. Орехите и различните видове семена бързо укротяват стържещия стомах. Те са богати не само на белтъчини, но и на мазнини, затова трябва да се употребява максимум 1/3 чаша от тях четири пъти седмично или по-малки порции, но по-начесто, разпределени във времето. Подходящи са също както лещниците, така и семената на тиквата и слънчогледа.